Jura Hura (2008)

Jura Hura (Originalni naziv)

akcija dječji avantura

Ovisnici o avanturama, obitelj Hura i prijatelji,i ovoga će se puta upustiti u zagonetnu pustolovinu

 
Režija: Tomislav Mršić, Tomislav Fiket, Danilo Šerbedžija
Scenarij: Željko Zorica, Predrag Ličina
Uloge: Andrej Mokos, Franko Majdak, Vita Bogdanić, Damir Šaban, Marija Tramišak, ...

Filmografija

Jura Hura je nova igrana dječja serija, nastala u produkciji Programa za djecu i mlade, a koja u sebi objedinjuje elemente zabavnih i edukativnih sadržaja.Na ovaj način u okviru Programa za djecu i mlade realiziran je novi televizijski format namijenjen djeci u dobi od 8 do 12 godina. U igranoj formi serije i praćenja avantura grupe djece objedinjuje s jedne strane igrane – zabavne dijelove s edukativnima kombinirajući ih i s drugačijim formama poput stripovskog pristupa naraciji.

Ovisnici o avanturama, obitelj Hura i prijatelji, ovoga će se puta upustiti u zagonetnu pustolovinu. Nakon pročitanog članka u kojem piše kako je u karlovačku bolnicu dopremljeno već nekoliko skamenjenih osoba, naši se junaci upuštaju u istraživački podvig.Tragovi ih vode u napušteni dvorac Bosiljevo, nedaleko od Karlovca. Tko ih tamo čeka ili još bolje, što ih tamo čeka.

Jura Hura (Andrej Mokos) je najstariji dijete u obitelji Hura  koji  svake nedjelje čuva svoga mlađeg brata Buru (Franko Majdak) jer su im roditelji zaposleni i nedjeljom.
Tako za braću Hura nedjelje postaju dani za avanture u koje se upuštaju sa svojim prijateljima i susjedima poput sestrične Alohe (Vita Bogdanić) s Havaja te susjede Oli (Marija Tramišak).

Svake nedjelje odsutni roditelji su za čuvanje djece zadužili susjeda Ferdinanda Budickog (Damir Šaban) koji ih vozi na izlete, ali i pazi da iz radozanlosti ne upadnu u nevolje. Najviše problema djeci zadaje Mika Pajs (Kristijan Ugrina) i njegov nećak Mali Pajs (Jakov Novoselac) koji se stalno trude poremetiti djeci njihove planove.


                                          


Komentari (0)

Foto