Privatna praksa (2007)

Private Practice (Originalni naziv)

drama romantika

Priča o predanim doktorima profesionalcima čiji privatni život očajnički treba malo prakse

 
Režija: Shonda Rhimes, Marti Noxon
Scenarij: Julie Anne Robinson
Uloge: Kate Walsh, Tim Daly, Audra McDonald, Paul Adelstein, KaDee Strickland, ...

Filmografija

"Privatna praksa", spinoff serija koja je nadmašila original, od autorice 'Uvoda u anatomiju', dobitnice Zlatnog globusa Shonde Rhimes priča je o pronalasku samoga sebe i novom početku.

Addison Forbes Montgomery priznata je neonatologinja i kirurginja koja iza sebe ostavlja iskustvo rada u bolnici Seattle Grace, propali brak s Derekom Shepardom i razorenu vezu s Markom Sloanom. Adison seli u Los Angeles gdje ju osim ljepšeg vremena čeka i pregršt novih mogućnosti. Adison obnavlja prijateljstvo s kolegama iz studentskih dana Naomi (Audra McDonald) i Samom (Taye Diggs) i pridružuje im se u njihovoj otmjenoj privatnoj praksi.

Naomi je specijalistica za hormonalnu terapiju i porodništvo i većinska je vlasnica klinike. Sam je internist i njen bivši muž. Njegova izuzetno popularna knjiga za samopomoć učinila ga je medicinskim guruom. Njih dvoje imaju zajedničku kći, tinejdžericu May. Zbog May i zajedničke prakse pokušavaju održati svoju vezu koja je sve samo ne prijateljska.Glavni pedijatar u centru je Dr. Cooper Freedman, njegov profesionalni uspjeh u dijametralnoj je suprotnosti s neuspjehom na privatnom planu. Uredno se zaljubljuje u 'krive' žene koje upoznaje na očito krivom mjestu, Internetu. Više i ne zna broj tragično propalih spojeva. Utočište i prijateljski savjet pronalazi u društvu prijateljice dr. Violet Turner kojoj i samoj u ljubavi ne cvatu ruže. Slomljena je nakon nedavnog prekida. Njen se bivši očito brzo oporavio i pronašao sreću u braku s drugom. Dr. Pete Wilder specijalist je alternativne medicine.

Privlačan i samopouzdan, Peter je po svemu sudeći "prava prilika". Adison je odmah bacila oko na poželjnog doktora. Privlačnost među njima je trenutna, očita i obostrana, no na putu joj stoji Peterova umišljenost. Ta bahatost zapravo skriva čovjeka koji niti nakon osam godina nije prebolio smrt svoje supruge. Adison dolaskom u L.A. okreće novu životnu stranicu, a svojim dolaskom mogla bi potaknuti Petera da učini isto.
Za pultom recepcije sve to promatra William Dell Parker. Mlad, vedar i samouvjeren, Dell možda djeluje kao ležerni surfer, no on je prije svega zainteresiran za medicinu. U Addison vidi mentora i pomoć u postizanju svog konačnog cilja – postati primalja.
Liječnički je tim u direktnom sukobu s Dr. Charlotte King, direktoricom obližnje bolnice, koja njihove metode liječenja smatra neortodoksnima, i zato manje vrijednima od svojih. Poziv starih prijatelja Addison dovodi u novi grad i novi život pun obećanja. U Oceansideu liječnici su predani profesionalci, no njihovim privatnim životu ipak treba malo prakse.

KATE WALSH - Addison Forbes Montgomery
Dr. Addison Forbes Montgomery svjetski je priznata neonatologinja. U sunčani Oceanside dolazi nakon kratke no vrlo značajne 'epizode' u bolnici 'Seattle Grace'. Iako sebe smatra tek gostom Oceansidea ona tamo zapravo nije stranac. Dr. Montgomery s tamošnjim se liječnicima zna još s medicinskog fakulteta. Troje liječnika tijekom godina su ostali dobri prijatelji i vesele se novim iskušenjima koja su pred njima.
Rođena u Kaliforniji, Kate Walsh je započela svoju karijeru u Chicagu gdje je studirala na renomiranom 'Piven Theatre Workshop.' Rođena je u San Joseu u Kaliforniji, a odrastala je u gradu Tucson u državi Arizona. Svoju je karijeru započela u Chicagu. Ostvarila je ulogu u nezavisnim filmovima 'Normal Life,' i 'Henry, Portrait of a Serial Killer II'. Njena je karijera krenula uzlaznom putanjom kada je preselila u New York te dobila stalne uloge u serijama 'The Mike O'Malley Show', 'Um oženjenog muškarca' i 'The Drew Carey Show'. Kate je široj publici poznata kao Addison Montgomery Shepherd u seriji 'Uvod u anatomiju'. 2007. godine osvojila je nagradu 'Screen Actors Guild', za najbolje glumačko ostvarenje u dramskoj seriji.

AMY BRENNEMAN - Dr. Violet Turne
Dr. Violet Turner priznata je psihologinja u području adolescencije i psihoterapije. Uspješna, samopouzdana i pronicava Dr. Turner za sebe drži da je više od običnog psihoterapeuta. Sama živi po metodama kojima podučava svoje klijente: misli pozitivno i vizualiziraj svoju sudbinu. Uvjerena je da unatoč preprekama svatko može biti istinski sretan.
Amy Brenneman publika najbolje poznaje kao Amy Gray u serijI 'Sutkinja Amy'. Za tu je ulogu zaslužila tri nominacije za nagradu 'Zlatni globus' kao i tri nominacije za nagradu 'Emmy'. Glumila je i u kultnom filmu 'Vrućina' nasuprot velikanima Robertu DeNiru i Alu Pacinu. Amy je bila primijećena i nominirana za Emmy u seriji 'Njujorški plavci' u kojoj je također ostvarila zapažen uspjeh. Tijekom studentskih dana Amy je bila članica legendarne dramske skupine 'Cornerstone'. Putujući po čitavoj Americi članovi skupine su prilikom postavljanja predstave u nju uključivali i stanovnike mjesta u kojemu bi gostovali. Po svom revolucionarnom pristupu skupina je poznata i danas. Amy je izuzetno ponosna na pet godina koje joj je posvetila.

TIM DALY - Dr. Pete Wilder
U Oceanside donosi vještinu holističkog liječenja. Specijalizirao se u istočnjačkoj alternativnoj medicini, a drevno znanje o liječenju travama stekao je na petogodišnjem školovanju u Kini. U liječenju širokog raspona oboljenja Dr. Wilder kombinira medicinsku akupunkturu s nutricionističkim i travarskim mogućnostima. Kod trudnica je omiljen, jer svoj holistički pristup primjenjuje i u porodništvu. Doktor Wilder je udovac, a život u L.A.–u i za njega je novi početak.
Gledatelji će se Tima Dalyja sjećati po ulozi u filmu 'The Line of Duty: Ambush at Waco' te po ulozi astronauta u filmu 'Od Zemlje do Mjeseca'. Tim se pojavljuje i u nekoliko nastavaka hit serije 'Obitelj Soprano', a njegov mu je redateljski prvijenac na Filmskom festivalu u Sundanceu 2004. donio nagradu 'Peabody and Humanitas' za film 'Edge of America'.

TAYE DIGGS - Dr. Sam Bennett
Dr. Sam Bennett ili 'doktor za dobro raspoloženje' kako ga zovu pacijenti diljem svijeta, internist je i još jedan od osnivača Oceanside Wellness grupe. Autor je bestsellera 'Govor tijela: veza tijela i uma'. Nakon razvoda s Naomi živi u kući na plaži u Malibuu, gdje vrijeme najradije provodi kuhajući i razgovarajući sa svojim psom.
Taye je debitirao u kultnom filmu 'How Stella Got Her Groove Back' a nakon toga zaredale su zapažene uloge u nizu hit serija kao što su 'Ally McBeal', 'Will i Grace', 'Ed', 'Zapadno krilo', 'Zakon i red' a najviše ga pamtimo kao Kevina Hilla u istoimenoj seriji. Glumio je i u nagrađivanom filmu 'Chicago' uz bok Renée Zellweger i Catherine Zeta-Jones.


Komentari (1)

Foto