Plesom do zvijezda (2000)

CENTER STAGE (Originalni naziv)

drama glazba

Grupa tinedžera pokušava uspjeti u antagonističkom svijetu profesionalnog baleta

 
Režija: Nicholas Hytner
Scenarij: Carol Heikkinen
Uloge: Amanda Schull, Zoe Saldana, Susan May Pratt, Peter Gallagher, Ilia Kulik

Filmografija

Ova prekrasna plesna drama predstavlja nam antagonistički svijet profesionalnog baleta čiji su kriteriji veoma visoki i u kojem opstaju samo najjači.

Sve što je Jody (Amanda Schull) ikada željela bilo je postati balerina Američke baletne akademije. Čini se kako je došao trenutak da se taj san ostvari kada je prime u njujoršku baletnu školu. Tamo Jody i skupina kolega iz klase, pametna Eve (Zoe Saldana), prava profesionalka Maureen (Susan May Pratt), osjećajni, ali vješti Charlie (Sascha Radetsky) i blistavi Eric (Shakeim Evans), započinju naporne treninge s nadom kako će upravo oni biti odabrana nekolicina koja će imati čast zaplesati za američku baletnu akademiju. No u ostvarenju svog sna, Judy će se morati suočiti s dva velika problema - svojim karakterističnim plesnim stilom, koji profesori baš i ne vole, te svojim tijelom koje nema formu savršene balerine.
Redatelj Nicholas Hytner na plesni je podij pozvao prave profesionalce - Amandu Schull, balerinu baletnog ansambla kazališta u San Franciscu, Iliju Kulika, osvajača olimpijskog zlata u umjetničkom klizanju, kao i mnoge profesionalne balerine i baletane koji se pojavljuju u manjim ulogama. Odličan posao čitave ekipe omogućio je vjerno prikazivanje čitave umjetničke vrijednosti baleta te nas je ujedno i podsjetio kako uz omiljeni nam nogomet, pravi sportski duh leži i u ostalim sportovima kao i u plesu.

Komentari (0)

Foto