11. sat (2008)

ELEVENTH HOUR (Originalni naziv)

triler drama sf

Biofizičar i FBI agentica zajedno istražuju pojave "s one strane znanosti"

 
Režija: Danny Cannon, Jerry Bruckheimer, Jonathan Littman
Scenarij: Mick Davis, Stephen Gallagher, Ildy Modrovich
Uloge: Rufus Sewell, Marley Shelton

Filmografija

Kada nestane i zadnje nade, u "Jedanaestom satu" sudbina znanosti ostaje u njihovim rukama. Oni će se suočiti s granicama znanosti kako to ne bismo morali mi...

Dr. Jacob Hood (Rufus Sewell) uspješni je biofizičar i specijalni savjetnik za znanost FBI-a i američke vlade koji ima zadaću istražiti pojave "s one strane znanosti", koje predstavljaju znanstvene fenomene, ali i direktan rizik samoj znanosti pred globalnom javnosti. Misija ovog križara znanosti nije nimalo laka. Naime, Hood će morati zaštititi samu srž znanosti, kako od nadolazećih misterioznih otkrića koja bi mogla poljuljati same njene temelje, tako i od opasnih pojedinaca koji to žele iskoristiti za vlastitu dobit. No u tome nije sam. Uz njega je specijalna FBI agentica Rachel Young (Marley Shelton), koja ima zadaću čuvati Hoodu leđa te ga pratiti u njegovim istragama u kojima će biti prisiljeni zaobići zakone fizike i biologije. Kako bi poštedjeli ljudsku vrstu od neželjenih otkrića koja mogu poljuljati ljudsku vjeru u znanost, ali i spasili nevine žrtve nemilosrdnih eksperimentiranja, dr. Hood i agentica Young morat će se hrabro suočiti s pojavama koje su i znanstvenom umu teško pojmljive. Tako će se na njihovom putu naći čudni virusi, nemilosrdni eksperimenti sa životinjama i ljudima, oživjeli mrtvaci, misteriozna izlječenja, medicinske anomalije, opasni toksini, čudni nestanci ljudi te beskrupulozan svijet humanog inženjeringa.     

RTL Televizija vam predstavlja novu hit seriju Emmyjem višestruko nagrađenog producenta Jerryja Bruckheimera, koji je zlatnu slavu Hollywooda stekao radom na serijama "CSI", "CSI: Miami", "CSI: New York", "Bez traga", "Zaboravljeni slučaj", ali i filmskim hitovima "Pirati s Kariba", "Nacionalno blago", "Pearl Harbor", "Djevojke iz Coyote bara" itd. U stvaranju ove hvaljene znanstveno-fantastične serije, Bruckheimer je udružio snage sa Stephenom Gallagherom, autorom originalne britanske verzije "Jedanaestog sata", a nova, američka verzija brzo je nadmašila original te postala omiljenom serijom svjetske publike. Kako je prvo prikazivanje pilota zapravo nedavnog datuma (listopad 2008.), serija još čeka nominacije za najprestižnije nagrade televizijskog svijeta. No sudeći po dosadašnjim kritikama hvaljenih kritičara i televizijskih kuća, čeka je puna polica malih blještavih kipića.

Karizmatični Rufus Sewell, kojeg pratimo u naslovnoj ulozi, oko javnosti šarmirao je svojim nastupima u hitovima "Iluzionist", "Tristan i Izolda", "Hamlet", a atraktivnu smo Marley Shelton gledali u filmovima "Sin City", "Nikad se nisam poljubila" i "Trojanski rat". Fantastičan glumački duo, na čijim je leđima čitav glumački posao, veoma  podsjeća na Muldera i Scully iz uvijek nam zanimljivih "Dosjea X", ali kemija koja se ovdje razvija između protagonista drugačije je prirode, što će se gledatelji svakako i uvjeriti u 18 zasad snimljenih nastavaka.

Vještom kombinacijom elemenata hit serija "Dosjei X", "CSI" te "Dr. House", producenti su stvorili još jednu uspješnicu koja će zasigurno postati nova omiljena serija hrvatske publike. Dr. Hood i agentica Young podsjetit će nas kako je znanost još daleko od svih odgovora te kako se iza zatvorenih vrata skrivenih laboratorija odvijaju najčudniji eksperimenti, ali nas i upozoriti da smo na pragu prave znanstvene revolucije.


Komentari (2)

Foto