Jennifer 8 (1992)

Jennifer Eight (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Istražujući serijska ubojstva slijepih djevojaka detektiv se zaljubljuje u jednu od njih

 
Režija: Bruce Robinson
Scenarij: Bruce Robinson
Uloge: Andy Garcia, Lance Henriksen, Uma Thurman, Graham Beckel, Kathy Baker

Filmografija

Snimljen tijekom eksplozije trilera koja je zapljusnula tržište početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, "Jennifer 8“ redatelja Brucea Robinsona napravljen je prema svim pravilima žanra – nelagodna atmosfera, iskrice između glavnih likova, neočekivani obrati u radnji – ali isto tako i obogaćen vještim redateljevim pristupom koji vizualnim stilom uspijeva dočarati zbunjenost u glavama likova.

Nakon raspada svog braka, te izmoren od napornog života policajca u Los Angelesu, John Berlin (Andy Garcia) se seli u mali grad u ruralnom dijelu Kalifornije, nadajući se da će tamo naći prijeko potreban životni mir. Međutim, otvaranje napuštenog slučaja serijskog ubojice koji je ubijao slijepe djevojke pokreće ga u drugom smjeru. Berlin postaje opsjednut slijepom studenticom Helenom Robertson (Uma Thurman), čija je cimerica bila posljednja, sedma žrtva. Zabrinut za prijatelja, koji sve više gubi dodir s realnošću, narednik Freddy Ross (Lance Henriksen) odlučuje ga pratiti tijekom rada na slučaju, što neće završiti dobro. Naime, jedne večeri, Ross je ubijen, a jedini osumnjičeni upravo je Berlin.
Vrhunsku glumačku postavu predvodi Andy Garcia, čiji je intenzitet prošlošću progonjenog i budućnošću opsjednutog detektiva gotovo opipljiv. Uz njega, sjajne su role odigrali i kultni Lance Henriksen i prelijepa Uma Thurman.

Komentari (2)

Foto