Bundevoglavi (1989)

Pumpkinhead (Originalni naziv)

horror

Kad mu bikeri slučajno ubiju sina čovjek se odluči osvetiti pozivanjem strašnog demona

 
Režija: Stan Winston
Scenarij: Ed Justin, Mark Patrick Carducci
Uloge: Lance Henriksen, John DiAquino, Kerry Remsen, Matthew Hurley, Jeff East, ...

Filmografija

"Bundevoglavi" je prvi film iz serijala o strašnom istoimenom demonu (još četiri nastavka nastala su u razdoblju od 1994. do 2007.), a režirao ga je Stan Winston, poznati i vrlo ugledni majstor maske i specijalnih efekata koji je surađivao na brojnih vrhunskim produkcijama (Terminator 2 i 3, Edward Škaroruki, Batman se vraća, Umjetna inteligencija).

1957. godine mali Ed Harley svjedočio je kako nemilosrdni demon ubija čovjeka. Tridesetak godina kasnije Ed živi u istoj brdovitoj američkoj zabiti, ali vodi dućan mješovitom robom i sad sam ima sina, malog i simpatičnog Billyja. Pred Edov dućan na osami dolaze gradski bikeri i dok je on kratko odsutan, jedan od njih slučajno skrivi Billyjevu smrt. Ed vozi dječaka staroj vještici koja živi sama daleko u brdima, nadajući se da će ona moći oživjeti Billyja. To je ipak izvan njezine moći, međutim, ako on želi, može se osvetiti počiniteljima. Ed pristane na obred dozivanja demona...

"Bundevoglavi" je bio debitantski redateljski projekt Stana Winstona, a kasnije je kao redatelj realizirao još samo jedan cjelovečernji film, no poznatiji mu je redateljski uradak srednjometražni igrani film "Ghost" s Michaelom Jacksonom u naslovnoj ulozi. Izvrsnu glavnu ulogu u "Bundevoglavi" ostvario je Lance Henriksen (Put u svemir, Aliens, Johnny Handsome).


Komentari (0)

Foto