Princ otkriva Ameriku (1988)

Coming to America (Originalni naziv)

komedija romantika

Afrički princ putuje u SAD kako bi pronašao buduću ženu svojih snova

 
Režija: John Landis
Scenarij: David Sheffield, Eddie Murphy
Uloge: Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones, John Amos, Madge Sinclair, ...

Filmografija

Autor ove romantične komedije je poznati redatelj John Landis, a film Princ otkriva Ameriku je 1988. godine nominiran za Oscaru u kategorijama za kostimografiju i šminku. Dakle, poklonicima redatelja Johna Landisa i glavnih glumaca Eddija Murphyja i Arsenia Halla slijedi još jedna šarmantna razbibriga koja je kao stvorena za zabavu u subotnju večer.

Mladi princ (Eddie Murphy) izmišljenje afričke države Zimunda navršio je 21. godinu. Njegov život naizgled je savršen. Gomile sluga brinu se oko njegova komoditeta, a tri su lijepe djevojke zadužene samo za to da hodaju ispred njega i put mu zasipaju ružinim laticama. Ali 21. rođendan značajan je i po tome što će princu prvi puta biti predstavljena njegova buduća supruga koja je od djetinjstva odgajana da mu služi i ugađa njegovim zahtjevima. Princ se osjeća nespremnim za brak i čini mu se da još štošta u životu mora isprobati. Kada vidi svoju buduću kraljicu mora priznati da je prelijepa, ali princ bi želio sam izabrati svoju buduću ženu koja ima vlastito mišljenje i stavove o životu, a ne lutku koja izvršava svaku njegovu naredbu.
Svoju želju da još malo proputuje svijetom, prije nego što se oženi, saopćava ocu kralju Jofferu što ovaj prihvaća. Tako princ i njegov prijatelj Sammi (Arsenio Hall) odlaze u SAD, točnije u New York gdje bi Akim trebao naći djevojku svojih snova. Njih dvojica odsjedaju u Queensu, siromašnoj četvrti New Yorka kako ne bi, barem na prvi pogled, bilo vidljivo da su bogati. No u četvrti kakva je Queenes njih dvojica su više nego upadljivi, pa moraju promijeniti odjeću i način života. Praveći se da su siromašni studenti iz Afrike, zapošljavaju se kod vlasnika bistroa Clea McDowella kao čistači, a Aimu se odmah svidi Cleova lijepa kćer Lisa.

Komentari (3)

Foto