Naši prijatelji murjaci (2004)

NOS AMIS LES FLICS / CHEAP SHOT (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Skupina lopova unajmljena je da opljačka galeriju suvremene umjetnosti

 
Režija: Bob Swaim
Scenarij: Laurent Chalumeau, Bob Swaim, Mathieu Fabiani
Uloge: Frédéric Diefenthal, Armelle Deutsch, Daniel Auteuil, Atmen Kelif, ...

Filmografija

"Nos amis les flics" zabavna je kriminalistička komedija zanimljivih karaktera i travestijskih situacija, s malom ali finom dozom erotizma čija je nositeljica privlačna Armelle Deutsch u glavnoj ženskoj ulozi. Dakako, međunarodno daleko najpoznatije ime u glumačkoj ekipi je Daniel Auteuil (Kraljica Margot, Francuskinja, Skriveno), u za njega netipično relaksiranoj ulozi.

Petorica prijatelja izvršila su pljačku lažnim pištoljima, a sad ih je "veliki igrač" Toussaint angažirao da izvedu pljačku galerije suvremene umjetnosti. Lokalna djevojka Magali shvati čime se dečki bave i što im je sljedeći cilj, pa im se odluči pridružiti.

"Nos amis les flics" zasada je posljednji igrani film redatelja i scenarista Boba Swaima, rođenog Amerikanca koji je sav svoj filmski opus ostvario unutar francuske kinematografije. Swaimov najpoznatiji film je "The Climb" (1998) anglofona francusko-novozelandska koprodukcija s Johnom Hurtom i Davidom Strathairnom, uvrštena u glavni program Berlinskog festivala gdje se okitila Nagradom UNICEF-a. Poznat je i po filmu "La Balance" (1982) s Nathalie Baye u glavnoj ulozi, koji je nagrađen Césarom za najbolji film, dok je Swaim bio nominiran za najbolju režiju i scenarij.

 


Komentari (0)

Foto