Inspektori (1998)

INSPECTORS (Originalni naziv)

kriminalistički

Iskusni detektiv i njegov kolega moraju otkriti kriminalca koji šalje eksplozivne pakete

 
Režija: Brad Turner
Scenarij: Bruce Zimmerman
Uloge: Louis Gosset jr., Jonathan Silverman, Gregory Thirloway, Tobias Mehler, ...

Filmografija

Krimić koji je 1998. prema scenariju Brucea Zimmermana snimio redatelj Brad Turner nadasve je pristojno napravljen televizijski film na temu potrage za zločincem čiji se modus operandi sastoji u slanju paketa napunjenih eksplozivom. Priča je, kao što se često događa u Americi, nadahnuta stvarnim događajima te posjeduje potrebnu dozu uvjerljivosti, napetosti i neizvjesnosti.

Alex (J. Silverman) je istražitelj kriminalističke policije američke Savezne uprave pošta koji je dodijeljen za partnera iskusnom starijem kolegi Franku (L. Gosset). Njih dvojica moraju otkriti zločinačkoga pošiljatelja eksplozivnih paketa prije nego što počini nova ubojstva. Iako svi tragovi vode prema Drewu (T. Mehler), sinu žrtve, pa se slučaj doimlje jednostavnim, pred dvojicom je inspektora - mladim početnikom i iskusnim policajcem pred mirovinom - velik i pogibeljan posao...
Zanatski korektnu režiju BradaTurnera slijedi i jednako korektna gluma cijeloga glumačkoga sastava, iz kojega možemo ipak malko izdvojiti Louisa Gossetta jr. i Jonathana Silvermana u naslovnim ulogama.
Ljubitelji nepretencioznih policijskih filmova zasigurno neće biti razočarani ovim filmom. A možda će ih zadovoljiti već i samo saznanje da uz sve one lokalne i savezne policije, javne i tajne agencije i urede, zločince u Americi progone i naoružani policajci Savezne poštanske istražiteljske službe (U.S. Postal Inspection Servicea), koji raspolažu moćnom vlastitom logistikom, od ekipa za uviđaje, mrtvozornika i forenzičara, pa do posebnih arhiva i laboratorija.

Komentari (0)

Foto