Desetka (1979)

10 (Originalni naziv)

komedija romantika

Slavni skladatelj sa problemom u vidu sredovječne krize zaljubljuje se u mladu djevojku

 
Režija: Blake Edwards
Scenarij: Blake Edwards
Uloge: Dudley Moore, Julie Andrews, Robert Webber, Bo Derek, Dee Wallace, ...

Filmografija

Premda se tijekom karijere okušao u različitim žanrovima, uključujući i drame i trilere, američki redatelj Blake Edwards najpoznatiji je kao autor komedija u kojima je, osim parodiranjem kriminalističkog žanra, publiku nerijetko nasmijavao fizičkim gegovima, ali i različitim seksualnim aluzijama. Jedan od njegovih velikih hitova, komedija 10 iz 1979. godine, komični potencijal i vizualnu atraktivnost postiže ponajviše pomoću tih dvaju elemenata: fizičkog humora i seksualnih motiva.Film je bio nominiran za dva Oscara i pet Zlatnih globusa, uključujući i onaj za najbolji film - komediju.

Slavni skladatelj George Webber (D. Moore) ima sve što bi prosječan muškarac mogao poželjeti: lagodan život, raskošnu vilu, luksuzan automobil i vezu s atraktivnom vršnjakinjom Sam (J. Andrews). Ali, baš kao i većina muškaraca u njegovim godinama, ima i problem - u vidu sredovječne krize.

Nakon što se jednoga dana na prvi pogled zaljubi u prekrasnu mladu plavušu (Bo Derek) i to upravo na dan njezina vjenčanja, George zapadne u još veću krizu te, spletom okolnosti, izazove veliku svađu sa Sam. Nakon što ona odbije ponovno s njime razgovarati, George se uputi u Meksiko, jer ondje, kako je doznao, svoj medeni mjesec provodi Jenny, plava ljepotica u koju se neki dan zaljubio.

 


Komentari (1)

Foto