Put u pakao (2001)

BLUE HILL AVENUE (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Realistična priča o usponu i padu istaknutih gangstera u narko miljeu

 
Režija: Craig Ross Jr.
Scenarij: Craig Ross Jr.
Uloge: Allen Payne, Angelle Brooks, Michael Bear Taliferro, William L. Johnson, ...

Filmografija

"Put u pakao" kompletan je autorski rad afroameričkog filmaša Craiga Rossa Jr.-a, koji je potpisan kao redatelj, scenarist, producent i montažer, a pojavljuje se i u maloj cameo-roli. Ross nije sineast ranga Spikea Leeja ili braće Hughes, no unutar niskobudžetnih produkcija njegovo je ime jedno od istaknutijih u afroameričkoj filmskoj zajednici.

Godine 1991. skupina narkodilera sastaje se na opskurnom mjestu. Radnja se zatim vraća dvanaest godina unazad, u 1979., kad su mladi Tristran i njegovi školski prijatelji E-Bone, Money i Simon toliko impresionirali lokalnog kriminalnog glavešinu Bennyja, da ih je ubacio u trgovinu drogom. Tokom godina mladići odrastaju i postaju važni u narko miljeu, a Tristran istodobno ostaje odličan učenik čija dobrostojeća obitelj ne sumnja u to čime im se sin bavi "u slobodno vrijeme". Vrijeme prolazi te Tristran i njegova banda postanu trn u oku samom Bennyju, koji se udruži s lokalnim policajcima iz odjela za droge, Torranceom i Tylerom, kako bi stao na kraj svojim bivšim štićenicima...

"Put u pakao", opora i uvjerljiva realistička gangsterska drama koja slijedi dobro poznatu fabularnu kompoziciju o usponu i padu istaknutih gangstera, nagrađena je na festivalu nezavisnog crnačkog filma u Acapulcu kao najbolji američki crnački film, Craig Ross kao najbolji redatelj na filmskom festivalu manjina Urbanworld, a glavni glumac Allen Payne dobio je nagradu Crna rola kao najbolji glumac u nezavisnom filmu.


Komentari (0)

Foto