Duh i tama (1996)

THE GHOST AND THE DARKNESS (Originalni naziv)

triler drama avantura

Istinita priča o takozvanim Tsavo maneaters, dvoje lavova koji su ubili stotinjak ljudi

 
Režija: Stephen Hopkins
Scenarij: William Goldmann
Uloge: Michael Douglas, Val Kilmer, Tom Wilkinson, John Kani, Bernard Hill, ...

Filmografija

Ova je nesretna priča, pomno predočena u pričama graditelja Pattersona, osim u ovome filmu, ekranizirana i 1952. godine, u filmu "Bwana Devil". "Duh i tama" režirao je američki redatelj Stephen Hopkins (Predator 2, Lost in Space) povjerivši glavne uloge slavnim glumcima Valu Kilmeru, Michaelu Douglasu i Tomu Wilkinsonu. Film je osvojio Oscara za zvučne efekte.

John Henry Patterson (V. Kilmer), poznati vojni inženjer i stručnjak za izgradnju mostova, pozvan je po nalogu Roberta Beumonta (T. Wilkinson), glavnoga voditelja gradnje i financijera željezničke pruge u Tsavou, Keniji, da pospješi i ubrza radove. Ne prežući ni od ucjene, Beaumont mu kaže da će narušiti njegov ugled ako most ne bude izgrađen na vrijeme.

Patterson dolazi u Afriku, upozna zaposlene na projektu kao i mještane, pripadnike plemena Massai. Uskoro, Henry uvidi da radovi ne napreduju zbog vrlo ozbiljnog problema: naime, par krvoločnih, neuhvatljivih lavova ozbiljno prijeti cijelom kraju, usmrtivši već veliki broj ljudi. Zbog toga je zaposlen lovac Remington (M. Douglas).

 


Komentari (8)

Foto