Generalova kći (1999)

The General's Daughter (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Istražitelj američke vojne policije dobiva zadatak pronaći ubojicu generalove kćerke

 
Režija: Simon West
Scenarij: Nelson DeMille, Christopher Bertolini
Uloge: John Travolta, Madeleine Stowe, James Cromwell, Timothy Hutton, ...

Filmografija

Snimljen prema odličnome romanu Nelsona DeMillea, koji je u vrijeme objavljivanja uvelike zaintrigirao žanrovsku publiku, vojni triler "Generalova kći" napet je i nepredvidljiv film, ali takav u kojem je rasplet jednako toliko važan koliko i put kojim se do njega došlo. Ugledni redatelj Simon West do ovog je filma bio poznatiji kao majstor akcije filma "Con Air", ali u "Generalovoj kćeri" je pokazao da je jednako tako sposoban ostvariti napetu atmosferu kriminalističke drame.

Zastavnik Paul Brenner (John Travolta), istražitelj američke vojne policije, stjecajem okolnosti nadje se u bazi Fort McCallum upravo u trenutku kada njegovom zapovjedniku, uglednom generalu s političkim ambicijama Josephu Campbellu (James Cromwell)  treba netko njegovih sposobnosti.

Jedne noći njegovu kćerku, Elizabeth Campbell (Leslie Stefanson),  stručnjaka za psihološki rat, pronalaze na vježbalištu golu i zadavljenu. Brenner dobiva zadatak da pronađe počinitelja prije nego što za slučaj doznaju mediji i naštete moralu vojske.Obzirom da je žrtva, vjerovatno silovana, Brenner za partnera u istrazi dobiva zastavnicu Saru Sunhill (Madeleine Stowe), stručnjaka za takvu vrstu zločina.

Njih dvoje, iako raspolažu s ovlastima nezamislivim za njihove civilne kolege, imaju poteškoča u istrazi, jer gotovo nitko u bazi, uključujući pukovnika  Moorea (James Woods), Elizabethinog pretpostavljenog, nema namjeru razbiti neslužbeni "zakon šutnje". No, Sunhill i Brenner ipak otkrivaju bizarne pojedinosti iz Elizabethinog privatnog života, kao i indicije koje upučuju da je zločin povezan s događajem iz njezine prošlosti.

John Travolta igra glavnu ulogu nepotkupljivog istražitelja, Madeleine Stowe odlična je kao njegova partnerica, a doajeni James Cromwell i James Woods filmu osiguravaju i dodatnu glumačku težinu.


Komentari (3)

Foto