Mozart i kit (2005)

Mozart and the Whale (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Priča o mladom paru koji boluje od autizma i njihovoj ljubavi koja će se naći na kušnji

 
Režija: Petter Naess
Scenarij: Ronald Bass
Uloge: Josh Hartnett, Radha Mitchell, Nate Mooney, Erica Leerhsen, Gary Cole

Filmografija

Donald (Josh Hartnett) je dobroćudni taksist koji boluje od jedne vrste autizma. Njegov je život jednostavan, sveden na rutinu. Voli ptice, brojeve, i svoju autističku grupu koju vodi. Jednog dana u tu grupu dolazi Isabelle (Radha Mitchell), prekrasna djevojka koja mu okrene život i srce naglavačke.

Aspergerov sindrom je razvojni poremećaj zbog kojeg dolazi do nesposobnosti u razumijevanju i otežanom snalaženju u društvu. Neusklađeni pokreti, nespretnost, egocentričnost, ograničeni interesi i opsjednutost šablonama, rutinama i ritualima, kao i neverbalni komunikacijski problemi neki su od prepreka koje otežavaju život ljudima koji pate od ove zasad neizlječive bolesti.
Među njima su i Donald (Josh Hartnett) i Isabelle (Radha Mitchell), mladi par koje će upravo bolest povezati ali kasnije im i otežati zajednički život. Donald je taksist, dobroćudni mladić opsjednut brojevima i svakodnevnim rutinama. On je vođa grupe oboljelih kojoj se pridružuje i Isabelle, što će iz korijena promeniti njegovu uhodanu svakodnevnicu. Njihova veza odmah će se naći pred velikim izazovom, prije svega zbog otežane komunikacije i nemogućnosti da jedno drugom iskažu svoje osjećaje.

Komentari (0)

Foto