Romasanta (2004)

ROMASANTA - THE WEREWOLF HUNT (Originalni naziv)

akcija horror

Priča o čovjeku koji je za sebe tvrdio da je vuk koji se povremeno pretvara u čovjeka

 
Režija: Paco Plaza
Scenarij: Alfredo Conde, Elena Serra
Uloge: Julian Sands, Elsa Pataky, John Sharian, Gary Piguer, David Gant, ...

Filmografija

Španjolski sineast Paco Plaza trenutno je vodeći europski predstavnik žanra triler-horora, a "Romasanta", istinita priča o čovjeku koji je za sebe tvrdio da je vuk i kojem je suđeno za okrutna ubojstva petnaest ljudi."Romasanta" je uzbudljiv film impresivnih produkcijskih vrijednosti i vizualnog stila, prožetom finim erotizmom, i s glasovitim Julianom Sandsom (Soba s pogledom) u naslovnoj ulozi. Film je bio nominiran za španjolsku verziju Oscara, Goyu, u kategorijama najbolje fotografije (Javier G. Salmones) i specijalnih efekata.

Galicija, sjeverna Španjolska, 1851. Putujući trgovac Manuel Blanco Romasanta povede svojim kolima na put u drugi grad Mariju i njezinu kćerkicu Teresu. S njima bi željela poći i Marijina mlađa sestra Barbara, no Marija je ljubomorno odbija, plašeći se da bi joj preotela Manuela koji joj se tako sviđa.

Upravo u to vrijeme okružni tužitelj Luciano de la Bastida vodi istragu o nizu okrutnih ubojstava. Uskoro, Romasanta se vraća u gradić i Barbari donosi lijepu haljinu. Ona je oduševljena i već iste noći prepušta se erotskim užicima koje joj on pruža.

Drugog dana tajanstveni Antonio s ruba šume puca na Romasantu, no Barbara opazi bljesak puške trenutak prije pucnja i ispriječi se između svog novopečenog ljubavnika i metka. Romasanta ju ranjenu njeguje i poklanja joj isti privjesak kakav je pronađen kod jedne od žrtava. Barbara je uznemirena i krene u pretragu njegovih kola.

 

 


Komentari (0)

Foto