Braniti svoju djecu: Priča o Julie Posey (2003)

Defending Our Kids: The Julie Posey Story (Originalni naziv)

drama

Uzbudljiva priča inspirirana životom žene koja je krenula u samostalni rat protiv pedofila

 
Režija: Joanna Kerns
Scenarij: Eric Tuchman
Uloge: Annie Potts, Arden Alfonso, Mariam Bernstein, Matt Birman, Robert Bockstael

Filmografija

Film Defending Our Kids snimljen je prema istinitoj priči o Julie Posey, o kojoj su američke novine pisale kao o "kućanici koja iz dnevne sobe uhićuje pedofile“. Zaslužna je za šezdeset uhićenja. No, statistike o pedofiliji u SAD-u su porazne: na internetu postoje razne “sobe“ u kojima se nalaze ljudi srodnih interesa kako bi "chatali“. Veliki broj tih soba ima nazive poput: Tatine male curice, Djevojčice za muškarce i slično. U SAD-u je registrirano 400.000 seksualnih prijestupnika, a 75 posto njih operira internetom. Istodobno, 48 milijuna mladih ispod 18 godina "surfa“ webom.

Kristyn (K. Solo) je za trinesti rođendan od oca dobila novi kompjutor i presretna je. Većinu vremena provodi za kompjutorom, no kad to počne činiti i do kasnih sati, njezina je majka zabrinuta. Ali, iz pogrešnih razloga. I ne sluti da je Kristyn iz radoznalosti i iz želje da - kako će kasnije objasniti - što prije bude odrasla stupila u kontakt s odraslim muškarcem preko stranica na kojima odrasli muškarci traže druženje s djevojčicama. Njezini roditelji otkriju što Kristyn radi tek kad ona ode na sastanak sa svojim internetskim prijateljem, izvjesnim Samom. Srećom, dogovor je na vrijeme otkriven i Julie (A. Potts) pronalazi kćer trenutak prije nego što je pedofil odvede.

Uznemirena, Julie odlazi na policiju i ondje dozna da policija ne može ništa učiniti ako zločin nije počinjen. Julie ne misli tako - po njezinom mišljenju, zločin je počinjen već u trenutku kad odrasli muškarac pristupi djetetu sa seksualnim namjerama. Nudi se inspektoru Harrisu (M. O'Kefee) i njegovoj partnerici Cassandri (J. Kidder) da bude internetski mamac za pedofile. Znajući da nemaju ni sredstva ni ljude da se bave problemom koji itekako zaslužuje da se policija njime bavi, policajci pristaju na Julienu ponudu. Njezina kći i njezin suprug (C. Marotte) isprva su protiv te odluke, no s vremenom uviđaju koliko je korisno kad se makar jedan manijak strpa u zatvor. Ali, seksualni prijestupnici ne dospijevaju u zatvor baš lako. Prije svega, zločin je teško dokaziv, a obično se radi o najuglednijim građanima. Većina ih dobije tek uvjetnu kaznu. Sve je to iskusila Julie Posey riskirajući čak i vlastiti život kako bi se borila protiv pedofila. Pokazat će se da je i sama imala traumatično iskustvo sa samo devet godina...

 


Komentari (0)

Foto