Retroaktivnost (1997)

RETROACTIVE (Originalni naziv)

triler avantura sf

Psihologinja putovanjem kroz vrijeme želi spasiti ženu koju je ubio njen nasilni suprug

 
Režija: Louis Morneau
Scenarij: Michael Hamilton-Wright, Robert Strauss
Uloge: James Belushi, Kylie Travis, Shannon Whirry, Frank Whaley, M. Emmet Walsh

Filmografija

Duboko u pustinji Teksasa sukobit će se prošlost i sadašnjost, a budućnost će biti u rukama jedne žene...

Nakon neuspjelog rješavanja talačke krize, Karen (Kylie Travis), psihologinja i suradnica čikaške policije, odluči se vratiti  u rodni Teksas. Na putu joj se pokvari automobil, no pomoć joj pruže Frank (James Belushi) i njegova bivša supruga Rayanne (Shannon Whirry) ljubazno joj ponudivši prijevoz. No ono što je djelovalo kao sreća u nesreći ubrzo se pokaže kao monstruozna noćna mora kada Frank, zapravo psihotični nasilnik, ubije svoju bivšu suprugu. Karen uspije pobjeći, a sklonište potraži u vladinom laboratoriju, u kojem  znanstvenik Brian (Frank Whaley) usavršava tajni vladin projekt izrade sprave za putovanje kroz vrijeme. Kako bi spriječila stravičan zločin, Karen odluči otputovati u prošlost. No pitanje je hoće li uspjeti ispraviti ono što se dogodilo ili samo doliti ulje na vatru psihotičnog ubojice.   

Skroman budžet i lokacija snimanja ograničena na nezanimljivi teksaški pustinjski krajolik nisu uspjeli spriječiti nastanak uspješnog znanstveno-fantastičnog trilera koji elemente realnog i fantastičnog zanimljivo isprepleće ostavljajući uvjerljiv dojam tijekom svih 90 minuta filmske vrpce.

Slavni komičar James Belushi pojavljuje se u sasvim drugačijoj ulozi od onih u kakvim smo ga navikli gledati. Zvijezda sitcoma "Svijet prema Jimu" glumi poremećenog ubojicu s kojim se nitko ne bi volio sukobiti dok se glavna glumica, Kylie Travis, odlično snašla u ulozi nevine žene koja mora ispraviti prošlost i u kojoj neobično podsjeća na lik Sare Connor iz hita "Terminator".


Komentari (0)

Foto