Nakon vjenčanja (2006)

EFTER BRYLLUPET (Originalni naziv)

drama

U nastojanju da spasi sirotište od zatvaranja Jacob pristaje na neobičan uvjet donatora

 
Režija: Susanne Bier
Scenarij: Anders Thomas Jensen, Susanne Bier
Uloge: Mads Mikkelsen, Neeral Mulchandani, Tanya Sharma, Swini Khara, ...

Filmografija

"Nakon vjenčanja" zanimljiv je film originalne priče, zanimljivoga razvoja radnje i neočekivanoga obrata. Priča je to o lukavoj igri bogataša koji uspije prevariti čovjeka koji je život posvetio humanitarnom radu te je upao u zamku igre velikog novca i moći. Režiju je potpisala Susanne Bier, nagrađivana danska redateljica, koja je glavne uloge povjerila izvrsnim glumcima, Madsu Mikkelsenu i Rolfu Lassgårdu. Film je bio nominiran za Oscara, a osvojio je više nagrada na europskim filmskim festivalima.

Jacob Pederson (M. Mikkelsen) posvetio je svoj život pomaganju nezbrinutoj djeci u Bombayu, spasivši na taj način mnogo djece od zločina i prostitucije. Kada njegovom sirotištu i školi zaprijeti zatvaranje zbog ozbiljnoga približavanja bankrotu, on prihvati neobičnu ponudu.

Danski biznismen Jorgen (R. Lassgård) mu ponudi donaciju od četiri milijuna dolara, ali uz uvjete: ne samo da se Jacob mora vratiti u Kopenhagen, gdje ga prima Jorgenova obitelj i budući zet, nego mora i prisustvovati vjenčanju Jorgenove kćeri. Jacob pristane, ali ne sluti da je putovanje kao i, naravno, vjenčanje velika prevara zbog koje bi se on mogao naći u ozbiljnim problemima.

 


Komentari (0)

Foto