When in Rome (2002)

WHEN IN ROME (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Sestre blizanke koje dolaze u sklopu programa zapošljavanja mladih otkrivaju ljepote Rima

 
Režija: Steve Purcell
Scenarij: Michael Swerdlick
Uloge: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Leslie Danon, Derek Lee Nixon, Julian Stone...

Filmografija

Sestre Olsen, danas 21-godišnjakinje, imale su 16 godina kad su snimale ovaj film koji u gotovo svim elementima odgovara željama i maštanjima tipičnog suvremenog tinejdžera: sloboda bez roditelja, upoznavanje vršnjaka s raznih strana svijeta, putovanje, romantično odredište, posao koji omogućuje samostalnost makar preko ljeta, zabava, romantične pustolovine, moda... Film je bio nominiran za nagradu za DVD Exclusiv, najbolju DVD-premijeru.

Charlie i Leila Hunter (A. i M.-K. Olsen), sestre blizanke iz Los Angelesa, stižu u Rim u sklopu međunarodnog programa zapošljavanja mladih. Zajedno s još nekoliko vršnjaka s raznih strana svijeta (Njemačka, Japan, Italija...) rade u velikom poduzeću čiji je vlasnik Derek Hammond (J. Stone), a kadrovske poslove vodi Enrico Tortoni (M. Patresi). Tortoni je strog i nemilosrdan, svaku grešku vidi, a okupljena mladež, ponesena ljepotama Rima, slobodom i simpatijama, lako gubi koncentraciju na zadatke. Među prvima za otpuštanje su Charlie i Leila, no prije nego što krenu na aerodom i vrate se kući, napokon upoznaju glasovitog Hammonda, i to na samoj fontani Di Trevi.
Hammond, koji je prije više godina i sam u Rim došao kao student, počeo je tako što je zaželio želju, ubacio novčić u fontanu i - doživio da mu se san ostvari. Zato razumije sestre Hunter, ne dopušta da se vrate kući, nego ih poziva da provedu nekoliko dana u njegovoj kući na moru, zajedno s njihovom lijepom voditeljicom, koja je Hammondova stara simpatija...

Komentari (0)

Foto