Doktor (1991)

The Doctor (Originalni naziv)

drama

Kad oboli od raka arogantni i bezosjećajni doktor počinje mijenjati svoje principe

 
Režija: Randa Haines
Scenarij: Robert Caswell, Ed Rosenbaum
Uloge: William Hurt, Elizabeth Perkins, Christine Lahti, Mandy Patinkin, ...

Filmografija

William Hurt je Jack MacKee, arogantni, bezosjećajni i uspješni kirurg koji se bahato ponaša prema svojim pacijentima, a istovremeno se i otuđuje od svoje obitelji. No kad ode na kontrolu zbog jakog kašlja koji ga već duže vrijeme muči otkriva da ima maligni tumor u grlu. Sada se kao pacijent na težak način suočava sa svim njihovim problemima. Kad upozna June (Elizabeth Perkins), vedrom ženom koja također boluje od raka mijenjaju se njegovi pogrešni životni stavovi.

Jack MacKee (William Hurt) je talentirani ali arogantni kirurg koji ne brine o osjećajima svojih pacijenata. Također, on se potpuno otuđio od svoje obitelji – supruge Anne (Christine Lahti) i sina Nickyja (Charlie Korsmo. On već neko vrijeme pokušava izaći na kraj sa kašljem ali kada jedan dan počne iskašljavati krv, konačno dozvoli jednom svom kolegi da ga pregleda. Tako i otkriva da ima maligni tumor u grlu zbog kojega bi mogao ostati bez glasa ili, u najgorem slučaju, umrijeti.

Sada, kada je pacijent a ne doktor, naučiti će sve o tome kako se osjećaju ljudi koji svoje vrijeme provode u čekaonicama, bjesomučno popunjavaju formulare te će i na vlastitoj koži osjetiti donekle arogantan stav svojih kolega. Poznanstvo sa June (Elizabeth Perkins) vedrom ženom koja je također oboljela od raka, biti će preloman u njegovom životu...


Komentari (0)

Foto