Selidba (1988)

MOVING (Originalni naziv)

komedija

Selidba kakvu ne biste poželjeli svojoj obitelji

 
Režija: Alan Metter
Scenarij: Andy Breckman
Uloge: Richard Pryor, Randy Quaid, Beverly Todd, Stacey Dash, John Wesley, ...

Filmografija

Kada je jedini način sređivanja neočekivanih problema selidba, onda se jednostavno morate seliti. No ponekad, selidba zna prouzročiti gomilu novih problema...

Arlo Pear (Richard Pryor) je obiteljski čovjek koji uz voljenu ženu, sinove blizance, buntovnu kći i poluživog psa u New Jerseyju ima i dobar posao koji jako voli. No, nakon što dobije otkaz, jedino slično zaposlenje koje uspijeva pronaći je ono na poziciji inženjera masovnih prijevoza u Boiseu, u državi Idaho, što obitelj, nesklona seljenju, baš i ne prihvati s oduševljenjem. Kada se nakon mnogih nedaća konačno i nađu u Boiseu, Pearovi shvaćaju kako će im prvi susjed biti nitko drugi do brat blizanac njihovoga iritantnog susjeda iz Jerseyja, a Arlo gubi i novi posao. Naravno, kamion sa stvarima se uopće ne pojavljuje.

Snimljen na kraju osamdesetih, zlatnih godina žanra, 'Selidba' redatelja Alana Mettera je film koji na najbolji način pokazuje koje su to bile glavne odrednice komedije rečenog vremena, te zašto i dan danas tad napravljeni filmovi izazivaju salve smijeha. Mirnog čovjeka, koji se nakon čitavog niza neugodnosti i razočaranja promeće u nezaustavljivog osvetnika ovdje je maestralno odigrao veliki Richard Pryor, bez ikakve dvojbe jedan od najvećih američkih komičara svih vremena, a posebno treba spomenuti i Randyja Quaida u dvostrukoj ulozi napornih susjeda blizanaca.


Komentari (0)

Foto