Moj prijatelj Willy 2 (1995)

Free Willy 2 (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Drugi dio priče o novoj pustolovini i ponovnom susretu dječaka i kita Willyja

 
Režija: Dwight H. Little
Scenarij: Karen Janszen, Keith Walker
Uloge: Jason James Richter, Francis Capra, Michael Madsen, Mary Kate Shellhardt, ...

Filmografija

Jesse i kit ubojica ponovo se susreću u drugom dijelu ovog uzbudljivog obiteljskog filma. Režije se prihvatio iskusni Dwight H. Little, koji sredinom 90-tih napušta svijet velikog platna i specijalizira se za televizijske serije kao što su "Kosti", Zakon braće", "24 sata" i mnoge druge.

Dvije godine nakon što je pomogao Willyju (Keiko) da pobjegne iz zatočeništva, Jesse (Jason James Richter) živi sa svojim udomiteljima, obitelji Greenwood. U Jessejev život ulazi njegov polubrat Elvis (Francis Capra), kojemu je Jesse ostao jedini rod nakon smrti njihove majke. Za praznike obitelj Greenwood kreće na odmor i Jesse ponovo susreće stare prijatelje Randolfa i kita ubojicu Willyja. No, uskoro idilično okupljanje prekida opasnost koja ugrožava živote morskog svijeta, ali i ljudi.

"Moj prijatelj Willy 2" ponovio je uspjeh prvog dijela, ali otišao i korak dalje. Vizualno impresivnija od prvog djela, s neviđenim kadrovima kitova u, ovog puta, njihovom prirodnom okruženju te uzbudljivim akcijskim scenama, priča o prijateljstvu kita i dječaka dobiva novu dimenziju i značaj prizorima ekološke katastrofe te još jednom pokreće temu nemarnosti ljudi i njihovom nebrigom za prirodu


Komentari (0)

Foto