Američka razbibriga (2007)

American Pastime (Originalni naziv)

drama

Američka obitelj japanskog podrijetla poslana je u zatvorenički logor, Topaz

 
Režija: Desmond Nakano
Scenarij: Tony Kayden, Desmond Nakano
Uloge: Aaron Yoo, Olesya Rulin, Carlton Bluford, Sami Roe, Masatoshi Nakamura

Filmografija

Gary Cole, Aaron Yoo, John Gries i Judy Ongg glume u inspirativnoj drami o zajednici u malome gradiću koja istražuje učinak II. svjetskoga rata na američke građane japanskoga podrijetla, koji su se borili kako bi odvratili neprijateljstvo i dokazali lojalnost zemlji koju nazivaju domom...

Nomure su tipična američka obitelj koja ima japansko podrijetlo. Kada bukne II. svjetski rat, Nomure su poslani u izolirani logor Topaz, a njihov sin, tinejdžer Lyle, (Yoo) postane žrtva zlostavljanja stražara u logoru i frustriranoga hvatača niže lige, Billyja Burrella. Lyle  je zvijezda, bacač koji se upisao na koledž zahvaljujući bejzbolskoj stipendiji, ali je morao napustiti svoje snove jer mu je obitelj preseljena u logor. 

Billyjeva je kći učiteljica glazbe u logoru, pa kada ona i Lyle započnu strastvenu vezu, napetosti između dviju obitelji postaju sve opasnije. U nadi da će obitelji naći zajednički jezik zahvaljujući obostranoj ljubavi prema bejzbolu, Lyleov otac predloži prijateljsku utakmicu između Burrellove ekipe i interniranih. Dok se dvije ekipe natječu u igri koja bi ih trebala ujediniti, tolerancija maloga gradića bit će na kušnji  i razotkrit će pravi američki duh.


Komentari (0)

Foto