Najbolja glumica (2000)

BEST ACTRESS (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Novinar prati živote pet glmica nominiranih za najbolje glumice uoči dodjele nagrade

 
Režija: Harvey Frost
Scenarij: Robert C. Cooper, Harvey Frost
Uloge: Thomas Calabro, Jaime Pressly, Rachel Hunter, Anthony Head, Jordan Ladd, ...

Filmografija

Film ima zanimljivu priču i niz duhovitih dijaloga i situacija. Jak satirični predznak pojačan je elementima crne komedije. Vrlo se zanimljivo prepleću i raspleću priče o životima pet glumica, istodobno potresno sličnima i bitno različitima. Film je režirao poznati TV redatelj Harvey Frost, a u atraktivnoj su glumačkoj ekipi i dvoje slavnih gostujućih glumaca, Gary Bussey i Dianne Ladd.

Ted (T. Calabro) je neuspješan pisac i ne baš etičan novinar. Dobit će zadatak intervjuirati pet glumica koje su nominirane za titulu najbolje glumice. Lori (E. Donovan) je vezana uz svoju ljubavnicu Mariju (C. Alonso) i uz tekilu, a na nagovor agentice pristaje se predstaviti kao heteroseksualna djevojka u čvrstoj vezi. Fiona (R. Hunter) doznaje da njezin muž Colin (A. Stewart Head) želi rastavu zbog njezine seksualne hladnoće upravo u trenutku kad dozna da je jedna od nominiranih. Amber (J. Ladd) je ovisnica o alkoholu i kokainu, a uz to ima i majku koja joj je spremna upropastiti karijeru jer želi dio njezinog bogatstva.

Karen (J. Pressly) je zahvaljujući svom seksepilnom izgledu postala glumica, ali joj kritičari osporavaju talent. Zato joj je nominacija posebno važna. Ili je možda još važnija crnoj glumici Connie (L. Devine) koja više nije u cvijetu mladosti i koja se u centar za liječenje ovisnosti vraćala više puta, jednako kao i sada kad je mladi policajac uhvati kako krade crnu torbicu.

Sve će se one truditi ostaviti pozitivnu sliku, ali će se svakoj od njih zalomiti skandal. Zahvaljujući tome, do samog kraja se ne zna koja će dobiti nagradu. A Ted, kojemu su intervjui s glumicama ocijenjeni kao njegov najbolji dotadašnji rad, dolazi na ideju i da neku od njih uvjeri kako trebaju pročitati scenarij koji je napisao.

 


Komentari (0)

Foto