subota, 25.09.2021 00:00

Odjek smrti (1999)

STIR OF ECHOES (Originalni naziv)

triler horror fantastika

Kad se podvrgne hipnozi muškarac počinje doživljavati zastrašujuće vizije umrle djevojke

 
Režija: David Koepp
Scenarij: David Koepp, Richard Matheson
Uloge: Kevin Bacon, Kathryn Erbe, Zachary David Cope, Illeana Douglas, Kevin Dunn...

Filmografija

David Koepp jedan je od najuglednijih hollywoodskih scenarista današnjice (Jurski park 1 i 2, Carlitov način, Nemoguća misija, Indiana Jones 4). Režirao je tri igrana filma, od kojih je "Odjek smrti" naišao na najbolji prijam. Riječ je o ostvarenju koje vješto kombinira žanrovske zasade (fantastičnog) triler-horora i obiteljske drame.

Tom Witzky (Kevin Bacon) je radnik, živi sa suprugom Maggie (Kathryn Erbe) i sinčićem Jakeom te je nezadovoljan svojim životom. Nikad nije čeznuo za slavom, ali nikad nije ni mislio da će postati tako običan čovjek prosječna životna stila. Na jednoj zabavi Tom zatraži od Maggiene sestre Lise (Illeana Douglas), koja se bavi parapsihologijom, da ga hipnotizira. Iako svisoka gleda na Lisinu zanimaciju, nakon te hipnoze njegov se život nepovratno mijenja. U sebi otkriva također parapsihološke sposobnosti i počinju mu se ukazivati prizori iz života nestale djevojke iz susjedstva. Toma te vizije sve više izluđuju, a obiteljski život počinje mu se raspadati...

Uvjerljive glavne uloge ostvarili su Kevin Bacon (Divlja igra, Woodsman - dodir bez opravdanja) i Kathryn Erbe, najpoznatija kao nositeljica glavne ženske uloge u popularnoj TV seriji Zakon i red.


Komentari (1)

Foto