Samo ljubav 1 (1998)

Erich Segal\'s Only Love (Originalni naziv)

drama romantika

Dirljiva priča o nedopuštenoj ljubavi između američkog doktora i talijanske liječnice

 
Režija: John Erman
Scenarij: Erich Segal, Gerald Christopher
Uloge: Marisa Tomei, Rob Morrow, Mathilda May, Jeroen Krabbé, Georges Corraface

Filmografija

Dvoje doktora se tijekom rada za lječničku organizaciju koja je tada bila stacionirana u Africi zaljube jedno u drugo. Tijekom napada gerilaca morali su pobijeći te su se rastali. Nakon 15 godina Slivia potraži Matthewa nadajući se da joj može pomoći u borbi sa zloćudnim tumorom.

Matthew Hiller (Rob Morrow), američki je liječnik iz radničke obitelji, Silvia Dalessandro (Matilda May), je talijanska liječnica čiji otac vlada jednim moćnim industrijskim imperijem. Njih dvoje naoko se čine kao da nisu savršen bar. 1982. upoznaju se u Parizu volontirajući medicinske organizacije koja šalje liječnike u ratom i siromaštvom pogođene krajeve Afrike. Voditelj organizacije je Francois Pelletier. Silvija je jedinica i očeva miljenica. Otac se protivi njenoj liječničkoj karijeri te smatra da bi se trebala vratiti kući i skrasiti u Italiji. S tom namjerom odabrao joj je i idealnog supruga, Nicu, sina talijansko magnata. Silvijin otac čak ponudi Francoisu Pelletieru milijun dolara kako ne bi primio Silviju u organizaciju, ali Francois odbija mito.
Matthew i Silvija počinju svoju romancu u Parizu, a ona se nastavlja i u Gambu, zemlji pogođenu građanskim ratom. Par odluči za vikend otići na opasno putovanje u Gamba City. Nakon idealnog romantičnog početka, ljubavnici nalete na zasjedu, a Matthew biva ustrijeljen u glavu. Jedina nada za njegovo preživljavanje je hitan transport natrag u Europu. Silvijin otac pristaje omogućiti spašavanje, ali pod jednim uvjetom. Mora pristati na brak sa Nicom.Matthew će trebati 13 godina da preboli gubitak svoje voljene, ali se na kraju oženi s Eve. Dvije godine poslije, odnosno 15 godina nakon njihove ljubavne veze, Silvia se pojavi u Matthewoj ordinaciji nadajući se da je on može izliječiti od zloćudnog tumora na mozgu.

Komentari (0)

Foto