Povratak bandita (1947)

TRAIL STREET (Originalni naziv)

vestern

Novopridošli šerif staje u obranu farmera kojima lokalni stočar želi silom oduzeti posjede

 
Režija: Ray Enright
Scenarij: Norman Houston, Jim Lewis, William Corcoran
Uloge: Randolph Scott, Robert Ryan, Anne Jeffreys, George Gabby Hayes, ...

Filmografija

Sukob stočara i farmera potkraj 19. stoljeća jedna je od velikih tema vesterna, a u ovom filmu obrađena je uvođenjem povijesne ličnosti Bata Mastersona, poznatog šerifa i novinara koji je, među inim, zakon štitio i s Wyattom Earpom u Dodge Cityju.

Kanzas potresa sukob farmera koji ograđuju svoje posjede i stočara koji te ograde ruše, tradicionalno naviknuti da svoja stada slobodno napasaju. U gradu i okrugu Liberal stočar Logan Maury želi milom ili silom postati vlasnik farmerskih posjeda, dok Alan Harper, koji je prije dosta godina doselio s istoka, farmere uvjerava da ne prodaju zemlju. Logan je bacio oko i na Allenovu djevojku Susan, farmersku kći čiji su roditelji ubijeni. Loganova družica Ruby, salunska zabavljačica, ne gleda dobro na to. U grad stiže novi šerif Bat Masterson (Randolph Scott), koji odmah shvati da je Allen pozitivac, a da su Logan i njegov pobočnik Carmody ništarije...

Mastersona glumi jedna od ikona vesterna, Randolph Scott (Čovjek iz Arizone, Stanica Komanča, Pucnji poslijepodne), a partner mu je također dobro poznati Robert Ryan, jedan od sugestivnijih tumača uloga negativaca ili tzv. dobrih/loših momaka (Žena na obali, Nasilje, Gola mamuza, Divlja horda).


Komentari (0)

Foto