Kuća duhova (2000)

SPOOKY HOUSE (Originalni naziv)

komedija dječji obiteljski

Usamljeni dječak posjetom staroj kući upoznaje bivšeg mađioničara s kojim se sprijateljuje

 
Režija: William Sachs
Scenarij: Margaret Sachs, William Sachs
Uloge: Ben Kingsley, Matt Weinberg, Ronald Joshua Scott, Simon Baker, Jason Fuchs...

Filmografija

Mađioničar kojem je pošlo za rukom izgubiti ženu prilikom točke nestajanja i dječak Max postat će prijatelji u ovoj pustolovnoj komediji Williama Sachsa. Veliki Ben Kingsley nadahnuto je odglumio povučenog mađioničara, Zambonija, a ne treba zaboraviti niti šarmantnu Mercedes Ruehl ("Kralj ribara")!

Mali Max (Matt Weinberg) rano je ostao bez roditelja. Na žalost, škola mu nije neka utjeha jer često mora podnositi nasilno ponašanje starijih učenika. Jednoga dana, Max s prijateljima prolazi pokraj zapuštene kuće, koja je na glasu kao kuća duhova, i odluči istražiti o čemu je zapravo riječ. Uskoro Max otkriva kako kuća pripada Velikom Zamboniju (Ben Kingsley), nekadašnjem mađioničaru koji se povukao iz javnosti nakon što je njegova supruga iščezla usred točke nestajanja. Iako Zamboni nije oduševljen gostima, Max će postati njegov prijatelj i sudrug u borbi protiv kriminala
"Kuća duhova" proglašena je najboljim filmom na čikaškom Međunarodnom festivalu dječjeg filma, 1999. Glavni je adut ove obiteljske komedije neponovljivi Ben Kingsley ("Kuća pijeska i magle", "Schindlerova lista").

Komentari (0)

Foto