Mračan put istine (2005)

ARTHUR HAILEY'S DETECTIVE (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Detektiv odlazi u zatvor kako bi poslušao ispovijest serijskog ubojice osuđenog na smrt

 
Režija: David S. Cass Sr.
Scenarij: Arthur Hailey, Philip Rosenberg
Uloge: Tom Berenger, Annabeth Gish, Rick Gomez, Frank Whaley, J. Karen Thomas, ...

Filmografija

"Mračan put istine" je ekranizacija posljednjeg romana velikog Arthura Haileya. Autor koji je oduševljavao naslovima poput 'Aerodroma' i 'Hotela', te bio jedan od utemeljitelja žanra katastrofe, ovaj se put dotakao kriminalističke drame. U ovoj iznimno uspješnoj ekranizaciji Tom Berenger briljira kao istražitelj koji odlazi u zatvor kako bi poslušao ispovijest serijskog ubojice.

Detektiv Malcolm Ainslie (Tom Berenger) dobiva poziv na smaknuće serijskog ubojice Elroya Doila. Iako optužen za niz ubojstava starijih osoba, tužitelji su uspjeli pripisati Doilu samo jedan zločin. Čekajući pogubljenje, ubojica kao posljednju želju izriče razgovor s detektivom koji ga je uhitio, odlučan ispričati sve što zna o ubojstvima. Zaintrigiran pozivom i Doilovim tvrdnjama da nije počinio okrutna ubojstva, Ainslie odlazi u zatvor kako bi čuo neobičnu i stravičnu ispovijest. Priča koja slijedi prati živote detektiva i ubojice, spiralno ponirući do konačnog, potresnog zaključka...

Pored provjerenog Berengera ("Detektiv i dama", "Ubojstvo vrana"), u "Mračnom putu istine" glume i legendarni Charles Durning ("Tootsie"), zvijezda "Dosjea X", Annabeth Gish te slavna Cybill Shepherd ("Cybill"). Arthur Hailey bio je poznat po iznimnom posvećivanju pažnje detaljima te istraživanju svakog, pa i naizgled najmanje važnog aspekta profesije svojih protagonista. Ova minucioznost odlika je i filma "Detektiv, potresne kriminalističke drame.


Komentari (0)

Foto