Dijamanti (2008)

Diamonds (Originalni naziv)

drama

Istražujuči ubojstvo svoje kćeri američka senatiorica se upliće u urotu s dijamantima

 
Režija: Andy Wilson
Scenarij: David Vainola
Uloge: Ben Ayres, Robert Borges, Jeremy Crutchley, Judy Davis, Darren Felbel, ...

Filmografija

Priča ove mini serije događa se oko američke senatorice Joan Cameron (Judy Davis), čija je kći ubijena u rudniku dijamanata u Središnjoj Africi. Na putovanju, Joan se upliće u intrige koje će je voditi od predsjedničke palače u Sierra Leoneu, do šefa kompanije koja trguje dijamantima i njegovog nemilosrdnog sina. Njegov cilj je stvaranje dijamantske imperiju, a njen da raskrinka ubojstvo.

Nekoć moćna tvrtka Denmont Corporation na rubu je propasti: glave bi joj mogli doći mladi konkurenti i glasine o krijumčarenju dijamanata. Neumoljivi Lucas Denmont (James Purefoy) pokušava pod svaku cijenu vratiti tvrtku u život.Kada njezinu kćer geologinju ubiju u rudniku dijamanata u Kongu, američka senatorica Joan Cameron (Judy Davis) putuje u Afriku u potrazi za odgovorima. Potraga je dovodi do Piersa Denmonta (Derek Jacobi), koji strahuje da njegov sin Lucas stoji iza ubojstva. Stephanie Dreiser (Joanne Kelly), koja je bila uz Joaninu kćer u trenutku pogibije, tugu pokušava otjerati poslom te odlazi na Kanadski Arktik kako bi tražila dijamante daleko od krvoprolića u Kongu.

U Londonu, jedna druga mlada i ambiciozna žena, manekenka Luna Koroma (Louise Rose), misli da je nasilje ostavila u svojoj prošlosti kada je izaberu za zaštitno lice Denmonta. No nakon što podlegne čarima zgodnog poslodavca, počinje sumnjati u čistoću Lucasova poslovanja. U Sierra Leoneu, Lunini strahovi se ostvaruju: Denmontova prljava taktika oživjela je ratove oko dijamanata i mlado siroče Sheku mora umaći pobunjeniku i ratnom vođi koji ga je podigao. Sa šakom neobrađenih dijamanata u džepu, hoće li se Sheku spasiti?

Glumačka ekipa uključuje poznatu Judy Davis, proslavljenu TV ulogama (Život s Judy Garland) i filmskim ostvarenjima (Put u Indiju, Muževi i žene), dobitnicu triju Oscara, a za istu nagradu nominiranu čak deset puta. Tu su i Sir Derek Jacobi, dobitnik dvaju Emmyja (Deseti čovjek, Frasier), James Purefoy (Resident Evil) i Joanne Kelly (Nestali). Redatelj Andy Wilson režirao je brojne poznate serije, od MI-5 i Hotela Babylon do Poirota i Miss Marple.


Komentari (0)

Foto