Brat (2007)

HERMANO (Originalni naziv)

drama film ceste

Antonio na putovanju upoznaje Carlosa sa kojim neočekivano razvije veliko prijateljstvo

 
Režija: Giovanni Robbiano
Scenarij: Giovanni Robbiano, Riccardo Aprile, ...
Uloge: Rade Šerbedžija, Ignazio Oliva, Paolo Villaggio, Cristina Moglia, ...

Filmografija

"Hermano" je zabavan, no u biti vrlo ozbiljan film ceste koji se usredotočava na prikaz dvojice životnih marginalaca, na prvi pogled vrlo različitih osobnosti, no koji dijele i više nego što sami misle. Snimljen u raznim gradovima, od Frankfurta, Kopenhagena, do Stockholma i Buenos Airesa, film je zanimljiva freska živopisnih situacija koje su nerijetko gorke i bolne, a rezultat su propalih ljudskih iluzija i velike samoće.Film je režirao talijanski redatelj Giovanni Robbiano.. U filmu nastupaju izvrsni glumci: Rade Šerbedžija, talijanski glumci Ignazi Oliva i Paolo Viaggio.

Antonio Sterni (I. Oliva) je dvadesetšestogodišnji mladić koji radi za Don Eugenija (P. Villaggio), ostarjeloga mafijaškoga šefa iz Južne Italije, koji je bio prijatelj njegova pokojnog oca. Želeći se odužiti starom poslovnom partneru, Don Eugenio zaposli mladića da odveze luksuzni automobil kao dar ruskom mafijašu nastanjenom u Stockholmu.

Tijekom duge vožnje iz Italije preko Švicarske i Njemačke Antonio susretne Carlosa (R. Šerbedžija), nekadašnjega poznatoga argentinskoga boksača, nakon što ga ovaj obrani u jednoj tučnjavi. Putovanje nastavljaju zajedno, dolaze u razne gradove i upoznaju razne ljude, a njihovo prijateljstvo sve više raste.


Komentari (0)

Foto