Bitka za Božić (2006)

Deck the Halls (Originalni naziv)

komedija

Božićno natjecanje dvojice susjeda prelazi sve granice

 
Režija: John Whitesell
Scenarij: Matt Corman, Chris Ord
Uloge: Danny DeVito, Matthew Broderick, Kristin Davis, Kristin Chenoweth, ...

Filmografija

Bitka za Božić obiteljska je komedija o ljubomori, dobrosusjedskim odnosima, ukrašavanju doma i pravome blagdanskom duhu. Matthew Broderick i Danny DeVito okrenuti će Božić naglavačke kada odluče nadmašiti jedan drugoga u blagdanskim ukrasima.

U Cloverdaleu u Massachusettsu živi optometrist Steve Finch (Broderick), koji smatra da nema tog doba u godini koje se može usporediti s božićnim. Mnogo je godina provodio niz toplih i lijepih tradicija koje njegov obitelj - njegova žena Kelly (Davis), kći Madison (Shawkat) i sin Carter (Blue) – više ne mogu podnijeti. Unatoč prosvjedima iscrpljene obitelji, organizirani Steve popunio je kalendar u prosincu davežom - od godišnjega fotografiranja do rituala „ubiranja plodova“ pa sve do pjevanja božićnih pjesama.

Odredio je i vrijeme za kupnju, „razmišljanje“ i zimski karneval, koji Steve veselo nadgleda, ali Steveov Božić najednom je uništen kada se ljigavi prodavač automobila Buddy Hall (DeVito) useli u susjednu kuću. Buddy uskoro počinje minirati Stevea i njegova reputacija “Kralja Božića” slabi kada Buddy odluči osvijetliti svoju novu kuću s toliko svjetala da bude vidljiva s ceste. A riječ je o poprilično žaruljica!

Zašto stati na svjetlima? Motiviran potezima slavnih, Buddy doda žive jaslice s magarcima, kravama, ovcama i devom koju je uvezao, trgajući živce bijesnomu Steveu na sve originalnije načine. Iako Steve blijedi u odnosu na Buddyjeve blagdanske vragolije,  (no Buddyjevo osvjetljenje ide na Finchev račun, jer je Buddy svoj dekor priključio na njegovu struju!), Kelly se sprijatelji sa Buddyjevom boljom polovicom Tijom (Chenoweth), dok se Madison nastoji približiti Hallovim seksepilnim kćerima, blizankama Ashley i Emily (Sabrina i Kelly Aldrigde), koje, poput žaruljica, rasvijetle i život mladoga Cartera.

Kelly, Tia i djeca postaju sve nestrpljiviji, dok Steveovo i Buddyjevo rivalstvo ne zaprijeti čupanjem žica iz blagdanskoga ozračja. Mogu li Steve i Buddy objaviti primirje prije negoli svima unište praznike ili će se nastaviti nadmudrivati dok jedan od njih ne pobijedi?


Komentari (1)

Foto