Kava, mlijeko i šećer (1995)

Boys on the Side (Originalni naziv)

komedija drama

Tri različite žene konačno shvate snagu i moć prijateljstva kad dožive ljubav i gubitak

 
Režija: Herbert Ross
Scenarij: Don Roos
Uloge: James Remar, Anita Gillette, Matthew McConaughey, Whoopi Goldberg, ...

Filmografija

Tri različite žene, pjevačica u noćnim klubovima Jane (Whoopi Goldberg), nervozna Robin (Mary-Louise Parker), trgovkinja nekretninama koja je HIV pozitivna, i Holly (Drew Barrymore), djevojka koja bježi od svog nasilnog dečka, putuju zajedno diljem Amerike prema Los Angelesu, u ovoj istovremeno zabavnoj i potresnoj kombinaciji drame i komedije.

Robin (Mary-Louise Parker) je agentica za nekretnine koja boluje od side i u potrazi je za društvom s kojim će poći u Kaliforniju. Jane (Whoopi Goldberg), nezaposlena pjevačica u noćnim klubovima, krenula je prema zapadnoj obali Amerike i traži vozača. Robin se javi i one zajedno kreću na put. U Pittsburgu Robin posjeti trudnu prijateljicu Holly (Drew Barrymore), koja bježi od dečka zlostavljača i postaje njihova nova suputnica. Tri nove prijateljice odluče započeti nov život na drugom kraju Amerike, no stižu samo da Arizone kada se Robinino zdravstveno stanje naglo pogorša.



Herberta Rossa zapamtili smo, između ostalog, po velikom hitu iz 80-ih, mjuziklu "Footloose", "Čeličnim magnolijama" te komediji "Moje plavo nebo" sa Stevom Martinom. Sredinom 90-ih Ross je snimio emotivnu dramu koji se može svrstati i tzv. chick-flick, u kojem se rađa prijateljstvo između tri žene različitih životnih profila. Istovremeno, "Kava, mlijeko i šećer" je svojevrsni ženski film ceste, u kojem Jane, homoseksualne orijentacije, bolesna Robin te Holly, koja pokušava pobjeći od svoje prošlosti, u dominatno muškom svijetu pokušavaju pronaći svoje mjesto i započeti nove živote.
Uloge su podijeljene poznatim filmskim zvijezdama, Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker i Drew Barrymore, koje su u potpunosti opravdale ukazano povjerenje.

Komentari (0)

Foto