Svijet Diane Arbus (2006)

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (Originalni naziv)

drama biografski

Pogleda na život jedne od najuspješnijih umjetnica 20. stoljeća

 
Režija: Steven Shainberg
Scenarij: Erin Cressida Wilson, Patricia Bosworth
Uloge: Nicole Kidman, Robert Downey Jr., Ty Burrell, Harris Yulin

Filmografija

Nicole Kidman preuzima identitet vizionarke, fotografkinje Diane Arbus u filmu koji crpi nadahnuće iz bestselera autorice Patricije Bosworth, te priča priču o nekoć sramežljivoj ženi koja postaje jedna od najoriginalnijih umjetnica svoga vremena. Scenarij je napisala Erin Cressida Wilson, a redatelj je Steven Shainberg. Film je mješavina fikcijske romanse i intimnih detalja iz života slavne fotografkinje te nudi fascinantan pogled na njezin umjetnički razvoj.

Diane Arbus (Nicole Kidman) bila je tipična žena i majka čiji je interes za morbidno bio u oštrome kontrastu s njezinim konvencionalnim životom u New Yorku 50-ih godina. Kada upozna ekscentrična novog susjeda Lionela (Robert Downey Jr.), nekoć zadovoljna kućanica započinje svoje kreativno putovanje, koje će zauvijek promijeniti način na koji ona i njezini obožavatelji vide svijet.
Miješajući činjenice o Dianinu životu s fikcijom, film sagledava razliku između očekivanja od dvadesetostoljetne kućanice i neobuzdana poriva umjetnice da stvara i istražuje svijet oko sebe na originalan način.

Komentari (1)

Foto