Lovci na blago (2008)

LOST CITY RAIDERS (Originalni naziv)

avantura sf

Grupa lovaca na blago mora pronaći magični artefakt koji može spasiti čovjenčastvo

 
Režija: Jean de Segonzac
Scenarij: Torsten Dewi, Jean de Segonzac
Uloge: James Brolin, Ian Somerhalder, Bettina Zimmermann, Jamie Thomas King

Filmografija

Zbog globalnog zatopljenja život na Zemlji se promijeni, a sudbina čovječanstva pada u ruke lovaca na blago...

Godina je 2048. Nakon što je čitav niz prirodnih katastrofa u samo tri godine izazvao topljenje polarnog leda, Zemlja je potopljena, a nekoliko milijardi ljudi izgubilo je život.

Oni koji su preživjeli podijeljeni su na siromašne, koji jedva preživljavaju glad, i bogate, koji su novi dom izgradili na umjetnim otocima. No tu je i treća grupa, "lovaca na blago", koji u potrazi za vrijednim ostacima pretražuju podmornicama potopljene dijelove Zemlje. Među njima su i Pa Kubiak (James Brolin) i njegova dva sina Jack (Ian Somerhalder) i Thomas (Jamie Thomas King), kojima Novi Vatikan zada misiju pronalaska antičkog artefakta koji može spasiti čovječanstvo. No poplavljena Zemlja u sve je gorem stanju, vremena je sve manje, a zle sile su također u potrazi za magičnim artefaktom.
Za razliku od brojnih filmova katastrofe koji Zemlji predviđaju upitnu sudbinu, u "Lovcima na blago" ekraniziran je jedan od najvećih strahova čovječanstva, čiji je scenarij prilično realan. Zanimljiva je i činjenica da je film procijenjen kao jedan od 5 najgledanijih filmova svih vremena na Sci-Fi kanalu, u čijoj produkciji film i nastaje.
Redatelj Jean de Segonzac reputaciju je stekao režijom popularnih serija "Zakon i red" i "CSI", a filmska legenda James Brolin, kojeg gledamo u naslovnoj ulozi, u svojoj karijeri broji niz nominacija i nagrada "Emmy" i "Zlatni globus". Za sve ljubitelje avantura poput "Vodenog svijeta" i "Indiane Jonesa", s kojima je film često uspoređivan, sprema se uzbudljiva avantura i odlična zabava.

Komentari (0)

Foto