Prevaranti (2005)

SHOOTING GALLERY (Originalni naziv)

triler

Izuzetno vješti igrač biljara uplete se u opasnu igru pokvarenog policajca i gangstera

 
Režija: Keoni Waxman
Scenarij: Keoni Waxman
Uloge: Freddie Prinze Jr., Ving Rhames, Roselyn Sanchez, Callum Keith Rennie, ...

Filmografija

Atraktivni triler scenarista i redatelja Keonija Waxmana (I Shot a Man in Vegas, Hostage Negotiator) uzbudljivo je, nenametljivo režirano i zabavno ostvarenje koje nekim elementima zapleta donekle podsjeća na glasovite filmove "Hazarder" Roberta Rossena i "Žalac" Georgea Roya Hilla.

Nakon što njegovi ljudi u trošnoj hotelskoj sobi jednog njujorškog hotela hladnokrvno ubiju dvojicu sitnih kriminalaca koji su ga pokušali opljačkati, gangster Cue Ball Carl (V. Rhames) smireno pokupi kovčeg s ukradenim novcem, ne sluteći da je njihov zločin netko iz susjedne sobe snimio skrivenom video-kamerom. Carl je vlasnik lokalnog bara i biljarske dvorane "Shooting Gallery", u kojoj se nekoliko mjeseci kasnije pojavi mladi Jericho Hudson (F. Prinze Jr.).

Jericho je izuzetno vješt igrač biljara, simpatičan momak koji za zelenim stolom jednostavno izvlači novac od slabih i lakovjernih suigrača. Svojim lakim pobjedama Jericho privuče Carlovu pozornost, koji zaključi da mladića sa svježe tetoviranim brojem 8 na ruci vrijedi upoznati. A kad shvati da lukavi Jericho radi u paru s privlačnom Jezebel Black (R. Sanchez), gangsterovom suradnicom koja pronalazi naivne suigrače, Carl zaključi da bi momka mogao iskoristiti za ostvarenje vlastitih ciljeva. Dok se polako zbližava s Jerichoom, Carl ne sluti da je nedavno uhićenog mladića kao suradnika angažirao Michael Mortensen (C. K. Rennie), agent iz odjela za suzbijanje poroka. No sve možda i nije onakvo kakvim se čini, jer Jezebel velikim novčanim dugom u šaci drži pokeraš Case (B. Romanowski), a i Jericho ima svoje planove...

Riječ je o ležernoj i atmosferičnoj priči čiji su najveći aduti raspoloženi nastupi zvučne glumačke postave. U glavnoj ulozi gledamo F. Prinzea Jr.-a (Znam što si radila prošlog ljeta 1 i 2, Ona je sve to, Čiča-miča (ne)sretna je priča, serija Bostonsko pravo), a njegovi su partneri V. Rhames (Prokletnici rata, Dave, Pakleni šund, Nemoguća misija 1-3, Rosewood, Con Air, Daleko od očiju, serija Kojak), te R. Sanchez (Gas do daske 2, Ludo krstarenje, Ubojite namjere, serije Kojak, Bez traga). Filmsku fotografiju potpisuje Steven Finestone (Bad Boy, Once Upon a Wedding).


Komentari (3)

Foto