Žene 2 (2001)

A Girl Thing (Originalni naziv)

komedija drama

Doktorica Noonan pokušava pomoći ženama da lakše prebrode krizne trenutke svog života

 
Režija: Lee Rose
Scenarij: Lee Rose
Uloge: Kate Capshaw, Stockard Channing, Rebecca De Mornay, Mia Farrow, ...

Filmografija

Doktorica Beth Noonan (Stockard Channing) je psihoterapeutkinja koja se svakoga sata bavi jednim pacijentom, inače Beth je psihijatrice koja sluša o snovima i težnjama, čežnjama i noćnim morama, nadama i strahovima suvremenih žena. Radnja filma se odvija oko jedne njujorške ulice, jednog kafića i psihijatrijske ordinacije te se na inteligentan način bavi ženama i njihovim odnosima na početku 21. stoljeća.

Nakon tri sata razgovora sa ženama različitih profila i problema, doktorica dolazi do svojeg trećeg sata posla u kojem se susreće sa ženom koja je opsjednuta suprugovim varanjem. U trećoj priči Nia (Lynn Whitfield), žena koja sumnja da njezin suprug ima ljubavnicu, svojoj psihoterapeutkinji kaže da je zato unajmila mamca u liku Rachel (Linda Hamilton) ne bi li ga ulovila u zamku.

Naposljetku, Beth dolazi do zadnje mušterije. U četvrtoj priči, Suzanne (Camryn Manheim) glumi duboko emocionalno potresenu ženu, koja prisiljava dr. Noolan da ponovno preispita svoj odabir zanimanja, ali i vrijednost svojega života te mjesto u suvremenom svijetu.


Komentari (0)

Foto