Povratak na novo (2007)

BACK TO YOU (Originalni naziv)

komedija

Priča o međusobnom odnosu i životu dvoje voditelja lokalnih televizijskih vijesti

 
Režija: James Burrows
Scenarij: Steven Levitan, Christopher Lloyd
Uloge: Kelsey Grammer (Chuck Darling), Patricia Heaton (Kelly Carr), ...

Filmografija

Chuck Darling (Kelsey Grammer) i Kelly Carr (Patricia Heaton) su par lokalnih televizijskih voditelja vijesti koji dugi niz godina zajedno rade u ekipi vijesti. On je pomalo egocentričan ženskar, ona ukočena pametnjakovićka. S njima u ekipi još radi Marsh McGinley (Fred Willard), simpatičan, beskrajno neprimjeren sportski novinar te Gary Crezyzewski (Burrell), vječito iskorištavan novinar s terena kojeg uvijek ostave po strani a priljučuju im se još neki novi kolege. Između Chucka i Kelly nekoć je bilo ljubavnih iskiri pa je pitanje hoće li se ponovo zagrijati jedno za drugo ?...

Devedesetih godina na sceni lokalnih televizijskih vijesti u SAD-u dominirao je dvojac koji čine Chuck Darling (Kelsey Grammer) i Kelly Carr (Patricia Heaton). Oni su imali onaj neobjašnjivi faktor X koji treba svim ekipama vijesti – kemiju, barem na ekranu. Izvan ekrana Chuck je bio pomalo egocentričan ženskar, a Kelly mrvicu ukočena pametnjakovićka. Nitko nije plakao kada je Chuck zgrabio priliku da prijeđe na veće tržište.

Ali nakon neugodne tirade u eteru koja je završila na internetu, Chuckova je karijera krenula silaznom putanjom. Čak je preispitivao je li njegov stil života, trčanje za ženama i život u hotelima uzbudljiv kao što je nekoć bio. Stoga, kada su ga nazvali i ponudili mu da se vrati u Pittsburgh kako bi ponovno radio s Kelly i pokušao vratiti vijesti na vodeću poziciju, nije mogao odbiti tu ponudu.

Chuck i Kelly u Pittsburghu ponovno rade s poznatim licima - Marsh McGinley (Fred Willard), simpatičan, beskrajno neprimjeren sportski novinar, te Gary Crezyzewski (Burrell), vječito iskorištavan novinar s terena kojeg uvijek ostave po strani.

Tu su i novi kolege: Ryan Church (Josh Gad), nekvalificirani direktor vijesti pod stresom, i Montana Diaz Herrera (Ayda Field), vrckasta, seksipilna i donekle nevješta najavljivačica vijesti. No možda je najveća promjena to što je Kelly sada samohrana majka 10-godišnje Gracie (Laura Marano).

Između Chucka i Kelly nekoć je bilo kemije. Hoće li je uspjeti ponovno probuditi?
Autori, scenaristi i izvršni producenti serije su Steven Levitan (Frasier) i Christopher Lloyd (Frasier, Zlatne djevojke). James Burrows je izvršni producent i redatelj.

 

KELSEY GRAMMER – biografija

Dobitnik Emmyja Kelsey Grammser rođen je u St. Thomasu na Djevičanskim otocima u Sjedinjenim Državama. Odgojili su ga majka i djed, prvo u New Jerseyju, a zatim u Floridi. Do 11. godine Grammera su privukla Shakespeareova djela, koja su pogodovala njegovoj ljubavi prema engleskom jeziku.

Prvo je glumio u srednjoškolskoj predstavi te je uz poticaj profesora engleskog i dramske odlučio nastaviti glumačku karijeru. Nakon dvije godine u školi Julliard, proveo je tri godine izvodeći klasična djela Williama Shakespearea i Georgea Bernarda Shawa. Kasnije je glumio u regionalnim kazalištima diljem SAD-a, a zatim i na Off-Broadwayu.

Pridružio se Kafiću Uzdravlje 1984. te je postao prvi glumac u povijesti televizije koji je bio nominiran za Emmyja za izvedbu lika koji je razvio u tri odvojene serije. Dvaput je nominiran za Emmyja za prikaz dr. Frasiera Cranea u Kafiću Uzdravlje. Njegovo gostovanje kao Frasiera Cranea u seriji Wings priskrbilo mu je 1992. još jednu nominaciju za Emmyja u kategoriji izvanrednog gosta u humorističnoj seriji.

Osvojio je i Emmyja za najboljeg glumca u novoj humorističnoj seriji u prvoj sezoni Frasiera u kojem glumi glavnu ulogu. Grammer se pojavljivao i u Zvjezdanim stazama, Kate and Allie, showu Tracy Ullman… Također posuđuje glas animiranom liku Bobu u Simpsonima.    

Njegov prvi filmski nastup bio je u nezavisnom filmu Sudar galaksija. Glumio je i u Down Periscope, Pop Up i The Real Howard Spitz te je dao glas u projektima poput Anastazije i Priče o igračkama 2. Godine 2006. pojavio se u filmu X-Men: The Last Stand. Njegova postignuća uključuju American Comedy Award, dva Zlatna Globusa te People's Choice Award. Objavio je autobiografiju 1995. So Far.


Komentari (0)

Foto