Divlji Bill (1995)

Wild Bill (Originalni naziv)

akcija vestern biografski

Priča o posljednjim danima legendarnog šerifa i revolveraša, Divljeg Billa Hickocka

 
Režija: Walter Hill
Scenarij: Peter Dexter, Thomas Babe
Uloge: Jeff Bridges, Ellen Barkin, John Hurt, Diane Lane, Keith Carradine

Filmografija

Neuobičajeni pristup klasičnome američkom žanru vesterna te jednom od njegovih najpoznatijih likova, poneke je kritičare navelo da "Wild Bill" velikog Waltera Hilla nazovu psihodeličnom varijantom najviše američkoga filmskog žanra. Točnije rečeno, riječ je o još jednome revizionističkom vesternu, u kojem su motive revolveraških dvoboja, usamljenih jahača, brutalnih okršaja, ponosa i časti zamijenili promišljanje o smislu života provedenog na opisani način te melankoličan pogled na približavanje čovjekove treće dobi.

Slavni šerif i revolveraš Divlji Bill Hickock (Jeff Bridges) pokušava živjeti mirnim životom, ali ne može pobjeći svojoj prošlosti i reputaciji. Iako ga prekrasna Calamity Jane (Ellen Barkin) obožava, on nju nikako ne uspijeva voljeti. Na njegovu se tragu nalazi mladi Jack McCall (David Arquette), koji Billa krivi zbog napuštanja njegove majke, što joj je uništilo život. McCall se zakleo da će ubiti Billa, ali nije očekivao naići na onemoćalog čovjeka slabog vida i sklonog opijumu. Zbog toga bi mu posao trebao biti znatno lakši.

Divljeg Billa Hickoka igra sjajni Jeff Bridges, ali i ostatak glumačke ekipe čine vrhunska imena kao što su, među ostalima, Ellen Barkin, John Hurt ili Keith Carradine.

 


Komentari (0)

Foto