Krivi čovjek (1997)

THE WRONG GUY (Originalni naziv)

komedija romantika

Šašavi uredski zaposlenik bježi od zakona neznajući da je pravi ubojica odmah otkriven

 
Režija: David Steinberg
Scenarij: Dave Foley, David Anthony Higgins
Uloge: Dave Foley, David Anthony Higgins, Jennifer Tilly, Joe Flaherty, ...

Filmografija

Iako "Krivi čovjek" počinje kao tipična parodija, vrlo brzo skreće u vode suptilnog humora svojstvenog samo Daveu Foleyju. Taj kanadski komičar humor temelji na najobičnijim situacijama iz svakodnevnog života te uspijeva pronaći humor u naizgled beznačajnim situacijama. Potpomognut redateljem veteranom kao što je David Steinberg ("Seinfeld", "Bez oduševljenja molim"), Foley će vas sigurno zabaviti na samo njemu svojstven način!

Nelson Hibbert (D. Foley) ulizica je i poltron koji će učiniti sve da dođe do direktorskog mjesta gigantske tvrtke u kojoj radi, uključujući i zavođenje kćeri šefa tvrtke. Kada ovaj za direktora ipak imenuje Hibbertovog kolegu (koji je, među ostalim, također zaveo kćer šefa tvrtke, ali najstariju i, prema riječima oca, najdražu), Nelson doživi živčani slom i potpuno podivlja. Nakon što se isplače, odjuri da se, barem verbalno, obračuna s njim, ali starca nađe mrtvog. U histeričnom strahu bježi iz ureda misleći kako će svi za zločin okriviti njega i počne se skrivati i planirati bijeg u Meksiko. Za to vrijeme policija pregledava uredske kamere i otkriva pravog ubojicu (C. Feore) koji se skrivao iza zastora. Igrom slučaja zbunjeni Hibbert i hladnokrvni ubojica uvijek se nekako uspijevaju naći jedan blizu drugoga, a ni policija nikad nije daleko, pa nesretni Hibbert bježi sve dalje. U međuvremenu na sebe navuče i gnjev pravog ubojice...

Prokušani kanadski komičar Dave Foley pršti energijom i izvrstan je u glavnoj ulozi, to više što ju je pisao za sebe, a i njegov koscenaristički kolega David Higgins osvaja kao opušteni, zabušantski policijski inspektor. Humor se uglavnom sastoji od promjene smjera i faktora iznenađenja.

 


Komentari (0)

Foto