Nekoć kad smo bili odrasli (2004)

BACK WHEN WE WERE GROWNUPS (Originalni naziv)

drama

Priča o hrabroj sredovječnoj ženi koja analizira cijeli svoj životni put

 
Režija: Ron Underwood
Scenarij: Anne Tyler, Susanna Styron
Uloge: Blythe Danner, Faye Dunaway, Peter Fonda, Jack Palance, Peter Riegert, ...

Filmografija

'Kad smo bili odrasli' magičan je film o drugim mogućnostima, o svetosti obitelji i životnim izborima koji nas čine daleko mudrijima nego što smo ikada sanjali da bi mogli biti...

Hrabra i ljupka sredovječna žena Rebecca Davitch (Blythe Danner) kreće u potragu svog života. Sada već pedesetogodišnjakinja, ali još uvijek živahna, shvaća kako je prihvatila svoju ulogu "glave kuće" i glavne podrške svojoj velikoj neobičnoj obitelji te ulogu vlasnice firme.Za vrijeme proslave zaruka jedne joj pastorke, Rebecca postaje svjesna kako njen život baš i nije onakav kakvog je priželjkivala. Počinje analizirati cijeli svoj životni put, otkud je krenula i kako se našla tu gdje je te shvaća da se pretvorila u osobu kakvom nikad nije htjela postati. Vrijeme je da se obudovjela baka vrati natrag u prošlost. Prihvaća se intelektualnih izazova koje je napustila zbog braka i pronalazi svoju srednjoškolsku ljubav Willa (Peter Fonda), za kojeg otkriva da živi dosta daleko, ali i to da je razveden i time ponovno dostupan. Prije kraja svog puta Rebecca shvaća kako, zapravo, ništa na svijetu nije moglo biti veličanstvenije od onoga što je već postigla.

Ova ekranizacija istoimene novele Anne Tyler puna je istaknutih glumaca, dobitnika Oscara, Emmya i Zlatnih globusa. Tu su, uz Blythe Danner ("Ljubavno pismo", "Upoznajte Fockerove"), i Faye Dunaway ("Ivana Orleanska", "Don Juan De Marco"), Peter Fonda ("Goli u sedlu", "Život Ayn Rand"), Jack Palance ("Gradski kauboji 2", "Policajci i obitelj Robberson"), Peter Riegert ("Maska", "Barbari pred vratima"), Ione Skye ("Samo malo sna"), Julio Oscar Mechoso ("Indiskretno") i Oded Gross ("Rock me baby").


Komentari (0)

Foto