Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Christina Barcelona (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Dvije najbolje prijateljice na ljetovanju u Barceloni zaljube se u istog muškarca

 
Režija: Woody Allen
Scenarij: Woody Allen
Uloge: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz

Filmografija

Novi hit legendarnog redatelja, Woodyja Allena, priča je o dvije djevojke koje su zaljube u mladog slikara tijekom njihovog boravka u Barceloni. Iako je siguran da osjeća nešto prema njima, slikar i dalje ne može zaboraviti svoju bivšu suprugu. Penélope Cruz 2009. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu. Film je dobio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma.

Konvencionalna Vicky (Rebecca Hall), zaručena s Dougom (Chris Messina), putuje u Barcelonu kako bi provela ljetne praznike u kući prijatelja svojih roditelja sa svojom nekonvencionalnom i otvorenom prijateljicom Cristinom (Scarlett Johansson).

Dok su u restoranu, s njima očijuka rastavljeni slikar Juan Antonio Gonzalo (Javier Bardem) i poziva ih da otputuju u Oviedo s njima. Vicky se to ne sviđa i odbija poziv, ali Cristina pristane. Cristina u Oviedu dobiva čir pa Vicky sama odlazi u razgled grada s Juanom Antonijem. Vicky se naposljetku zaljubi u njega i spava s njim. Međutim, kad se vrate u Barcelonu, ništa ne kaže prijateljici. Cristina se preseli k Juanu Antoniju, a Vicky se uda za Douga. Kad se Maria Elena (Penélope Cruz), nestabilna bivša žena Juana Antonija, predozira, slikar je dovede u svoju kuću i njihov problematičan odnos procvjeta u Cristininoj prisutnosti.


Komentari (8)

Foto