Fontana života (2006)

The Fountain (Originalni naziv)

drama romantika sf

Priča o vječnoj ljubavi, životu, smrti i duhovnosti

 
Režija: Darren Aronofsky
Scenarij: Darren Aronofsky
Uloge: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn, Mark Margolis, Stephen McHattie

Filmografija

Rođeno iz ljudske žrtve, legendarno drvo života obećava besmrtnost svakomu tko popije njezine sokove. Sa nevjerojatnim vizualnim efektima i sjajnim glumačkim izvedbama, Fontana života zakrivljuje prostor i vrijeme kako bi kreirala jedinstven i nadahnut pogled na životni ciklus.

Potraga za čarobnim stablom Ili, još važnije, za njegovim darom, opsjeda Toma (Hugh Jackman) tijekom tisuću godina. Ispričana bez kronološkoga reda, film Fontana života slijedi Tomovu dušu kroz tri različite inkarnacije, i tijekom svake od njih on očajnički nastoji spasiti život svojoj srodnoj duši, Izzi (Rachel Weisz) uz pomoć drveta.
Prvo se upoznajemo s Tomasom, konkvistadorom u 16. stoljeću koji služi kraljici Isabel. Kako bi spasio Španjolsku od Inkvizicije, dobio je zadatak da nađe drvo, i upućuje se s neustrašivim vojnicima u zagonetnu majansku džunglu.
U moderno doba dr. Tom Creo sudjeluje u revolucionarnom istraživanju tumora mozga. Postane opsjednut time kada se i njegova žena Izzie razboli od tumora, i ostane joj je svega nekoliko dana života. Osobito mu je zanimljivo drvo koje daje nevjerojatne rezultate u liječenju te opasne bolesti... Bar kod majmuna.
Kako ima malo dragocjena vremena, Tom mora požuriti svoje istraživanje kako bi pokazao svojim sućutnim (ali pragmatičnim) nadređenima i kolegama zagonetku drveta te spasio svoju suprugu.
Svjetlosnim godinama dalje, Tommy prenese drvo u mističan predio galaksije. Dok se sjeća Izzie i svojih prošlih života, putuje u maglicu koja, kada jednom stigne, obećava oboma ponovno rođenje i odlazak u svijet.

Komentari (1)

Foto