Crna ovca (1996)

Black Sheep (Originalni naziv)

komedija

Kandidat za guvernera mora izolirati nesposobnog brata kako mu nebi upropastio kampnju

 
Režija: Penelope Spheeris
Scenarij: Fred Wolf
Uloge: Chris Farley, David Spade, Tim Matheson, Christine Ebersole, Gary Busey, ...

Filmografija

Al (Tim Matheson) je kandidat koji se natječe za guvernera države Washingtonima te ima mlađeg brata Mikea (Chris Farley) koji u očajničkom pokušaju da pomogne u izbornoj kapanji samo izaziva veće nevolje. Kako bi osigurao izbore bez problema Al angažira svojeg pomoćnika Stevea Dobbsa (David Spade) da otprati Mikea u izoliranu seosku kuću.

Al Donnelly (Tim Matheson) upravo je u središtu svoje kampanje u izborima za guvernera savezne države Washington, i sve mu ankete daju velike izglede za konačnu pobjedu. Jedina stvarna prepreka Alovu izboru jest njegov mlađi i šeprtljavi brat Mike (Chris Farley), koji gotovo na svakom koraku učini nešto što kandidata može ne samo osramotiti nego i onemogućiti u izbornoj utrci. Kako bi uspio spriječiti buduće nepodopštine, Al jednome od svojih pomoćnika, Steveu Doddsu (David Spade), naloži da pripazi na Mikea u narednom razdoblju. No, to je znatno lakše reći nego učiniti...

Urnebesna komedija namijenjena isključivo razbibrizi i opuštanju gledatelja, "Crna ovca" redateljice Penelope Spheeris - koja je svoju komičarsku umješnost dokazala legendarnim "Wayneovim svijetom" - vrlo iskusno koristi sve što može dobiti od svojih vodećih glumaca, komičarskog para koji čine Chris Farley i David Spade. Njih su se dvojica najviše proslavili filmom "Tommy Boy" - ako ste uživali u tome filmu, nema razloga da vam i ovaj ne pruži identično iskustvo. U jednoj od sporednih uloga gledamo i kultnoga Garyja Buseyja, jednog od glumaca s najvećim brojem snimljenih filmova u svojoj karijeri.


Komentari (2)

Foto