Zmajevi (1998)

AMERICAN DRAGONS (Originalni naziv)

akcija

Američki i Južnokorejski policajac udruže snage u borbi protiv organiziranog kriminala

 
Režija: Ralph Hemecker
Scenarij: Erik Saltzgaber, Keith W. Strandberg
Uloge: Michael Biehn, Joong-Hoon Park, Don Stark, Cary-Hiroyuki Tagawa

Filmografija

Identična ubojstva na suprotnim stranama svijeta povezat će Ameriku i Aziju u zajedničku borbu protiv organiziranog kriminala...

Obitelj detektiva Kima (Joong-Hoon Park) iz Seoula brutalno je ubijena, a jedini trag koji su ubojice ostavile je crni lotus. Kada se nekoliko godina kasnije isti dokaz pojavi u New Yorku, na mjestu gdje je pronađeno nekoliko ubijenih članova japanske Yakuze, njujorški policajac Tony Luca (Michael Biehn) pošalje fotografiju lotusa svim policijama u svijetu. Kim prepozna poslanu fotografiju te identična ubojstva povežu dva policajca na suprotnim stranama svijeta i ujedine ih u zajedničku istragu koja razotkrije razbuktali rat između japanskih Yakuza i američke mafije.

Za razliku od ostalih filmova sličnog sadržaja, "Zmajevi" ugodno iznenađuju detaljno razrađenim odnosom između dvojice policijskih partnera kojima se na putu u borbi protiv organiziranog kriminala ispriječe kulturni stereotipi. Napete akcijske sekvence i dobar posao glumačke postave svakako će dobro zabaviti ljubitelje borilačkih vještina, azijskih kultura i akcijskog žanra.


Komentari (0)

Foto