Lov u Bosni (2007)

THE HUNTING PARTY (Originalni naziv)

drama avantura ratni

Richard Gere i Terence Howard u lovu na najtraženijeg ratnog zločinca, Radovana Karadžića

 
Režija: Richard Shepard
Scenarij: Richard Shepard, Scott Anderson
Uloge: Richard Gere, Terrence Howard, Gordana Vukres, James Brolin, ...

Filmografija

Zanimljiv američki film koji na poseban način svjedoči o zemlji u ratu iz našega susjedstva, Bosni i Hercegovini, viđenoj očima razočaranoga stranog novinara. Dojmljivo sniman, s mnogo glumaca iz Bosne i Hrvatske, te brojnim statistima, film zorno predstavlja neke probleme koji uvijek dotiču stanovništvo koje se našlo u ratnom vrtlogu, od siromaštva, odnosa s neprijateljskim susjedima do, naravno, potrage za odgovornima za ratnu tragediju.

Bosna i Hercegovina, 1995. godine. Strani dopisnik Simon Hunt (R. Gere) i njegov snimatelj Duck (T. Howard) prate zbivanja u zaraćenoj zemlji. Nakon masakra u muslimanskom selu, Simon učini pogrešku pri javljanju uživo na televiziji, otpušten je te se povlači iz novinarstva, dok je Duck promoviran i radi za slavnoga Franklina Harrisa (J. Brolin).
Pet godina kasnije, dok mir pomalo ulazi u Bosnu, Simon posjeti Ducka koji mu otkrije da lovi Bogdanovića Lisicu, najtraženijeg ratnog kriminalca s ovoga područja. I ako ga ulovi, dobit će veliku nagradu. Njih dvojica krenut će u selo Ćelebići, na granici Republike Srpske i Crne Gore, jer bi tamo mogli ući u trag zločincu. No i ovdje će naići na neke poteškoće.
Film je režirao američki redatelj Richard Shepard, a u njemu glume poznati glumci Richard Gere, Terrence Howard, te naš glumac Ljubomir Kerekeš.

Komentari (5)

Foto