Cjamangova osveta (1968)

CHIEDI PERDONO A DIO... NON A ME (Originalni naziv)

vestern

Nakon što mu revolveraši ubiju cijelu obitelj Cjamango se zakleo na osvetu

 
Režija: Vincenzo Musolino
Scenarij: Vincenzo Musolino
Uloge: George Ardisson, Dragomir 'Gidra' Bojanic, Pietro Martellanza, ...

Filmografija

Dinamičan, ležeran, nepretenciozan i zabavan špageti vestern Vincenza Musolinoa talijanskog glumca koji je tijekom karijere režirao samo dva filma, još je jedan tipičan i prepoznatljiv predstavnik podžanra vesterna, pomaknute i pomalo bizarne inačice vestern filmova, koja je svoje zlatno razdoblje doživjela 60-ih i 70-ih godina.Osim Clinta Eastwooda, ikone žanra, čija su obilježja demitologizacija odrednica i žanrovskih konvencija klasičnog vesterna, postali su Charles Bronson, Henry Fonda, Franco Nero, Lee Van Cleef, Giuliano Gemma i drugi.

Cjamangu Mconaldsu (G. Ardisson) šestorica revolveraša, predvođena Jackom Smartom (P. Martellanza), hladnokrvno pobiju cijelu obitelj dok on bezuspješno pokušava produžiti zajam kod zemljoposjednika Stuarta (L. Pavese).

Cjamango se zakleo na osvetu i u potrazi za ubojicama namjerio se na Meksikanca Garciju Ramireza (I. Spalla), koji je vidio što se dogodilo i nudi mu svoju pomoć. Kreće u potragu i ubije petoricu revolveraša te na kraju i Jacka Smarta. Cjamango na sebe navuče bijes njegova starijeg brata Dicka (A. Ghidra).

 


Komentari (0)

Foto