Povratak (2000)

MERLIN: THE RETURN (Originalni naziv)

obiteljski

Merlin mora spriječiti Mordera i prijeđe u novo doba i osvoji svijet

 
Režija: Paul Matthews
Scenarij: Paul Matthews
Uloge: Rik Mayall, Patrick Bergin, Craig Sheffer, Adrian Paul, Julie Hartley, ...

Filmografija

Snage dobra, naravno, predvodi hrabri čarobnjak Merlin kojeg tumači poznati engleski komičar R. Mayall (humoristična serija Državnik novog kova), dok njegovu desnu ruku, ratobornog kralja Arthura, igra hvaljeni glumac irskog porijekla P. Bergin (Patriotske igre). Od ostatka glumačke ekipe valja još izdvojiti atraktivnu T. Carrere (Wayneov svijet) u ulozi znanstvenice Maxwell te C. Sheffera zaslužnog za dijaboličan portret zlog čarobnjaka Mordreda.

Prije tisuću i petsto godina čarobnjak Merlin (R. Mayall) spasio je kralja Arthura (P. Bergin) i vitezove okruglog stola od zlih Mordredovih (C. Sheffer) namjera tako što ih je sve zajedno zamrznuo u vremenu.

U modernom dobu ambiciozna znanstvenica Maxwell (T. Carrere) pomoću vidovnjakinje stupa u kontakt s Mordredom i pokušava mu omogućiti prelazak iz jedne vremenske dimenzije u drugu. Kad Merlin za to sazna počinje smišljati način kako da spriječi Mordredov plan osvajanja modernog svijeta.

Stoga u pomoć priziva kralja Arthura i njegove vitezove koji će se boriti s njim u modernom dobu, dok će Lancelot i kraljica Guinevere ostati u prošlosti ne bi li uspjeli zadržati zlog čarobnjaka. Na strani dobra bori se i dvoje djece koji su, uvjerivši se u Maxwelline zle namjere, također odlučili pomoći Merlinu.

 


Komentari (0)

Foto