Rambow sin (2007)

Son Of Rambow (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Piratska kopija filma "First Blood" spoji dvoje usamljene djece

 
Režija: Garth Jennings
Scenarij: Garth Jennings
Uloge: Bill Milner, Will Poulter, Jessica Hynes, Neil Dudgeon

Filmografija

Djelomično autobiografska priča autora i scenarista Garetha Jenningsa ("Vodič za autostopere kroz galaksiju") o dvojici dječaka smještena je u engleski gradić s početka 80-tih, kada su prijatelji odlučili napraviti film po uzoru na akcijskog junaka Ramba. No prvenstveno, ovo je komedija o prijateljstvu dvojice dječaka različitih obitelji i odgoja te pogleda na svijet.

Will (Bill Milner) je najstariji sin obitelji Proudfoot, koja sebe doživljava uzvišenom, kao da je odabrana od samog Boga, te živi po posebnom moralnom kodu. Oni ne gledaju televiziju niti slušaju glazbu i ne druže se s drugim ljudima. No kada se Will Proudfoot i Lee Carter (Will Poulter) sasvim slučajno susretnu na hodniku škole, Lee predloži Willu da zajedno snime akcijski film iz kućne radinosti, inspiriran "Rambom" Sylvestera Stallona. Will, koji inače živi prema strogom kršćanskom odgoju, sretan je što će se konačno malo zabaviti!

Kroz prijateljstvo dvojice dječaka upoznajemo povijest jednog vremena i prostora s početka 80-tih, popularne i apsurdne trendove (razmjena studenata), no ono što je važnije, kako djeca kroz igru uče o odanosti, što znači pronalaženje uzora, te istovremeno proispitivaju tradicionalnih vrijednosti i vjerovanja.


Komentari (1)

Foto