Škola života (2005)

SCHOOL OF LIFE (Originalni naziv)

komedija obiteljski tinejdžerski

Dvojica učitelja natječu se tko će biti uspješniji u prezentiranju gradiva učenicima

 
Režija: William Dear
Scenarij: Jonathan Kahn
Uloge: David Paymer, Ryan Reynolds, John Astin, Andrew Robb, Kate Vernon, ...

Filmografija

Hvaljena obiteljska komedija o profesoru s tajnom koji se je doselio u malo mjesto, pružit će nam ugodnih 110 minuta pred televizijskim ekranima, te nas nasmijati do suza ali istovremeno i dirnuti. “Škola života” ni po čemu nije tipični tinejdžerski film, čija radnja je smještena u školu, već vrhunski osmišljen i realiziran televizijski filmski komad.

Profesor povijesti Mr. D (Ryan Reynolds) predani je predavač, a strast prema predmetu koji podučava vidljiva je na svakom školskom satu. Učenici vole novog profesora povijesti, pa Mr. D predstavlja veliku konkurenciju profesoru biologije Mattu Warmeru (David Paymer) na putu osvajanja nagrade najboljeg profesora godine. Matt očajnički želi poći stopama svog oca, profesora koji je osvajao nagradu 43 puta za redom. Kada Matt sazna tajnu koja bi mogla novog profesora izbaciti iz utrke, čitav gradić Fallbrook naučit će lekciju koja se ne može pronaći u knjigama ili naučiti na predavanjima.
Bez iznimke, glumci su pružili briljantne role, no ipak je potrebno izdvojiti fantastičnog Davida Paymera i Ryana Reynoldsa, zbog kojeg će mnoga ženska srca početi brže kucati.

Komentari (2)

Foto